2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Mégiscsak lesz Mályiban légimentő bázis

Tegnap délután ülésezett Mályi Önkormányzati testülete, ahol már a bizottsági ülésen az a döntés született, hogy megépülhet Mályiban a mentőhelikopter bázis.

Bizonyára emlékeznek rá olvasóink, – lapunk is többször foglalkozott a témával – hogy lakossági ellenvetés miatt tavaly decemberben a képviselők visszavonták azt a szándéknyilatkozatot, amelyet korábban aláírtak a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-nek, akik ide szándékoztak telepíteni egy 100 millió forintos beruházást. A lakók a közelség és a zajhatás miatt tiltakoztak, a decemberi közmeghallgatáson is éles vita alakult ki. Később felhatalmazták a polgármestert és a testületet, ha találnak alkalmas területet, amely megfelel  a légimentőknek is, akkor  megvalósulhat a pályázati pénzből építendő bázis.
Viszokai István polgármester talált egy a lakóházaktól távolabb fekvő, ugyanolyan jó infrastruktúrával rendelkező, de magánkézben lévő területet, amelynek a korábbi cseréjével, a bázis 290 méterre kerül a lakóházaktól. Ez egy 7972 négyzetméter terület, amelyet szintén 2000 ft/ négyzetméterres árra értékelt a szakértő, így pénzmozgás nélkül megvalósulhat a csere. Megszűnt tehát az-az /ind/ok, amely miatt visszavonta a testület korábbi szándéknyilatkozatát.

 

Erre a területcserére, és az újbóli szándéknyilatkozat kiadására adta tegnap, későn este áldását a grémium. Bár a bizottsági ülésen még volt némi vita, de mint a polgármester megjegyezte, igazán örül annak, hogy mind a lakosság, mind a testület megelégedésére oldották meg a korábbi problémákat, s  sikerült igent mondaniuk arra a 100 milliós fejlesztésre, amely a későbbiekben is sokat jelent majd a településnek.

 

OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek