2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Véleményezett a Miskolci Egyetem Szenátusa

Március 6-án, szerdán tartott ülésén véleményezte a Miskolci Egyetem vezető testülete a rektori megbízás betöltésére benyújtott pályázatokat.
A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény szerint 2013. június 30-án megszűnik a hatvanöt éves koron túlnyúló magasabb vezetői megbízás. Mivel a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Patkó Gyula hatvanötödik életévét betöltötte, így a Miskolci Egyetemen betöltendő rektori megbízásra is pályázatot kellett kiírni.
A pályázatok – amelyeket az Emberi Erőforrások Minisztériumába kellett eljuttatni – benyújtásának határideje 2012. december 14. volt. Eddig a határidőig az egyetem három kari vezetője, professzora nyújtotta be pályázatát.
A Miskolci Egyetem Szenátusa a pályázatok alábbi rangsorát szavazta meg március 6-i ülésén:

1.) Prof. Dr. Illés Béla (21 szavazat)
2.) Prof. Dr. Palotás Árpád Bence (8 szavazat)
3.) Prof. Dr. Barkai László (7 szavazat)

A következő lépés, hogy ezt a rangsort az Emberi Erőforrások Minisztériumába juttatja el az egyetem vezetése, a miniszteri döntés májusban várható. A miniszter ezt követően a köztársasági elnökhöz terjeszti javaslatát. A rektori megbízási okiratok átadására ezután kerül sor. A Miskolci Egyetem új rektorának kinevezése a pályázati kiírás szerint 2013. július 1. napjától lép életbe.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek