2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Önkormányzati adósságátvállalás

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő (FIDESZ-KDNP), B.A.Z. megye 01. számú választókerületének elnöke sajtótájékoztatót tartott az önkormányzati adósságátvállalásról Felsőzsolcán. Képviselő asszony először arról beszélt, hogy ma reggel rendkívüli testületi ülés keretein belül tájékoztatta Felsőzsolca Város képviselő testületét a várost érintő adósságátvállalás tárgyalásainak folyamatáról, eredményességéről.
A Magyar Állam Felsőzsolca Város kötvényfizetésből eredő adósságállományából több mint 463 millió Ft összegű adósságot és ennek járulékait vállalta át, mely a 2012. december 31-i tőkeállomány 50 %-át jelenti.
Alsózsolca Város – amely szintén az országgyűlési képviselő asszony választókerületéhez tartozik – is részesült a Magyar Állam általi adósságkonszolidációban, melynek mértéke 45%-os, azaz több mint 255 millió Ft.
Csöbör Katalin elmondta, hogy az adósságátvállalás érdeke az önkormányzatoknak, az államnak, és legelső sorban minden magyar polgárnak.
Alsózsolca és Felsőzsolca ezzel az intézkedéssel végleg kikerül az emberek számára folyamatos veszélyt jelentő szocialisták által előidézett bénult állapotából, és megkezdheti a sikeres jövő tervezését és építését.
A tájékoztató második felében Csöbör Katalin hangsúlyozta, hogy Magyarország eredményesebb a válság kezelésében, mint a legtöbb európai ország. Jobban teljesítünk az emberek mindennapi terheinek csökkentésében, az érdekérvényesítésben, a családok támogatásában, a nyugdíjak területén, a munka megbecsülésében, a rendőrség bővítésében, a felesleges kiadások lefaragásában, az egészségügyben és a felzárkóztatásban is. Magyarország 2012-ben is csökkentette adósságát, és ellenőrzés alatt tartotta pénzügyeit.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…