2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Miskolcnak építünk – Fejlesztések a városnak

Miskolcnak ma erőn felül kell teljesítenie, hogy egy évek óta húzódó válságperiódus, és egy megörökölt eladósodási folyamat megállítható legyen. Ma, amikor a kormány segítségével és a miskolciakkal közös munkával jelentős mértékben sikerült csökkenteni az előző időszakban felhalmozott, szinte kezelhetetlen tartozást, megnyílt előttünk a lehetőség, hogy lerakjuk a további fejlődés alapjait.

 

A közös jövő érdekében együtt határozzuk meg a szükséges lépéseket, kijelölve azt az utat, amelyekről e kiadványban minden miskolcinak tényszerűen beszámolunk. És itt kérem meg kedves olvasó, hogy ha ezt a kiadványt olvassa, gondoljon arra, hogy minden fejlesztést, szépítést, jobbítást közösen teszünk. Együtt építjük otthonunkat gyermekeink, unokáink városát.

Miskolc fejlődése közös ügyünk! Azért alakítunk ki újabb ipari területeket, hogy versenyképes vállalkozások letelepítésével újabb munkahelyek jöhessenek létre,ami a mai, válsággal terhelt Európában nem könnyű feladat. De tudjuk, hogy ez az egyik legfontosabb, amire koncentrálnunk kell.

Lényegesnek tartjuk, hogy a geotermikus energia és a biomassza felhasználásával, az erre irányuló fejlesztéssel függetlenebbek leszünk a földgáztól. Gazdaságilag is új alapokra helyezzük a miskolci távhőszolgáltatást.

Új víztisztító eszközök beüzemelésével még biztonságosabbá tesszük az ország egyik legkiválóbb ivóvizét. Mindent elkövettünk annak megakadályozásáért, hogy a miskolci ivóvíz minőségét bármi veszély is fenyegesse.

Közös jövőnket szolgálja a város közlekedési rendszerének környezetbarát fejlesztése, amelynek köszönhetően javul a közösségi közlekedés színvonala.

Az oktatási intézményekben történt fejlesztésekkel a legfontosabb jövőt, gyermekeink tudásának gyarapodását szolgáljuk.

A jövőbe tekintő terveink között első helyen szerepel Miskolctapolca fürdőhelyi hírnevének visszaállítása, és hogy újra megvalósíthassuk azt a régi vágyunkat, hogy ne más városba kelljen fürdőzni járnunk. A Miskolctapolcai Strand-és Élményfürdő beruházás terveit elkészítettük.

A belvárost elkerülő csomópontok és utak tervezésére, majd megépítésére pedig már most közel 20 milliárd forint áll Miskolc rendelkezésére, amellyel jelentős közlekedési minőségváltozást érhetünk el.

Azért dolgozunk, hogy mindent átfogó fejlesztéseinkkel Miskolcot, az itt élőket, és közös jövőnket szolgáljuk. A munkahelyteremtésen keresztül tántoríthatatlanul arra törekszünk, hogy hozzásegítsük városunkat ahhoz, hogy visszatérjen a gazdasági elitbe. A megtérülő és fenntartható beruházások megvalósításával élhető Miskolcot építünk, amelyben javul a városi élet minősége, élhetőbbé, könnyebbé válnak mindennapjaink.

Azért dolgozunk, hogy mindannyian érezzük a változást, és azon, hogy Miskolc nem csak egy város, hanem minden miskolci közös otthona legyen.

Dr. Kriza Ákos

Miskolc Megyei Jogú város

polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…