2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Költségvetés és turisztika a megyei közgyűlésen

Idei költségvetés a Megyei Közgyűlés előtt
A korábbinál lényegesen kisebb költségvetéssel működik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat. A központi költségvetési törvény értelmében a megyei önkormányzat működésének támogatására 318 millió 100 ezer forintot ad az állam, és további 10 millió forint bevétellel számolhatnak a korábbi években nyújtott lakáscélú munkáltatói támogatások törlesztéséből adódóan.
A közgyűlésen szó lesz az Észak- magyarországi turisztikai régió piaci helyzetéről. A beszámoló szerint térségünk a harmadik legkedveltebb úti cél a magyar utazóközönség körében. A KSH adatok alapján elmondható, hogy a 2011. évi sikeres turisztikai szezon után, 2012-ben további növekedés volt tapasztalható mind a vendégek (+4,9 százalék), mind a vendégéjszakák (+5,2 százalék) vonatkozásában. Az észak-magyarországi régió elmúlt 6 éves teljesítménye a magyar desztinációk, turisztikai régiók körében kiemelkedő mind a belföldi, mind a külföldi piacokat illetően.

Megyei közmeghallgatás
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés csütörtökön, 13 órától a megyeháza dísztermében közmeghallgatást tart. A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 54. §-a szerint a közmeghallgatáson bárki részt vehet, a megye lakosai és a megyében érdekelt szervezetek képviselői a helyi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatot tehetnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek