2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Felbontották Miskolcon a rektori pályázatokat

Hivatalos körülmények között, bontották fel ma délelőtt a Miskolci Egyetem rektori posztjának betöltésére benyújtott pályázatokat, amelyeket az Emberi Erőforrások Minisztériuma fogadott: három belső kari vezető anyagát ismerhették meg az egyetem szenátusának jelenlévő tagjai.

A minisztériumi pecséttel, aláírással lezárt, a Miskolci Egyetem Szenátusának tagjai előtt felbontott boríték három pályázati anyagot tartalmazott.

A Miskolci Egyetem rektori posztjának betöltésére pályázók:

Dr. Barkai László egyetemi tanár, az Egészségügyi Kar dékánja,
Dr. Illés Béla egyetemi tanár, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánja,
Dr. Palotás Árpád egyetemi tanár, a Műszaki Anyagtudományi Kar dékánhelyettese.

A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény szerint 2013. június 30-án megszűnik a hatvanöt éves koron túlnyúló magasabb vezetői megbízás. Mivel a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Patkó Gyula hatvanötödik életévét betöltötte, így a Miskolci Egyetemen betöltendő rektori megbízásra is pályázatot kellett kiírni.
A pályázatok – amelyeket az Emberi Erőforrások Minisztériumába kellett eljuttatni – benyújtásának határideje 2012. december 14. volt, az elbírálás határideje pedig 2013. május 10.
A Miskolci Egyetem Szenátusa 2013. március 10-ig véleményezi a pályázatokat, a miniszteri döntés 2013 májusában várható. Ezt követően juttatják el a bírálatot az Emberi Erőforrások Minisztériumába, a miniszter pedig felterjeszti javaslatát a köztársasági elnökhöz. A rektori megbízási okiratok átadására ezután kerül sor.
A Miskolci Egyetem új rektorának kinevezése pályázati kiírás szerint 2013. július 1. napjától lép életbe.

A rektori pályázatok hamarosan megtekinthetők az egyetem honlapján (www.uni-miskolc.hu) is.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…