2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • „24” – Garázda is volt az ittas sofőr Miskolcon: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – Garázda is volt az ittas sofőr Miskolcon: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. január 22-én is több esetben történt rendőri intézkedés.
Az elmúlt napon megyénk útjain egy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt és három anyagi kárral végződő ütközést jelentettek a közlekedők a rendőrségre.

A délutáni órákban egy személygépkocsi vezetője Bodrogkisfalud belterületén nem a látási- és útviszonyoknak megfelelően vezette járművét. A sofőr nem vette észre a vele azonos irányban haladó gyalogost, akit elütött. A férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A közlekedési baleset körülményeit a Szerencsi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A további balesetek elkerülése érdekében a Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a télies, havas, fagyos időben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket! Ne feledjék: Mindenkit haza várnak!

Szabálysértési őrizetbe vételek

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában 16 főt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei négy illegális fakitermelővel, egy bolti tolvajjal és egy garázda férfivel szemben hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot. Az edelényi rendőrök szintén négy fatolvajt, míg az encsiek hármat vettek szabálysértési őrizetbe. Az Ózdi Rendőrkapitányság egy garázdával szemben intézkedett, a tiszaújvárosi rendőrök pedig egy bolti tolvajjal szemben indítottak szabálysértési eljárást, akárcsak Kazincbarcikán.

Garázda is volt az ittas sofőr Miskolcon

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei közúti ellenőrzés során emelték ki a forgalomból azt a 40 éves férfit, aki ittasan vezette járművét, így a jogosítványát a hatóság a helyszínen bevonta. A rendőri intézkedés közben a sofőr erőszakos magatartásával elkövette a garázdaság szabálysértését, így az őrizetbe vett autóssal szemben ilyen ügyben is eljárást indított a hatóság.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…