2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Biztonsági intézkedések Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

A Rendőrség kiemelt figyelmet fordít a hideg, fagyos időszakban az esetlegesen veszélyhelyzetbe sodródott emberek megmentésére. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt napokban több esetben kellett biztonsági intézkedést alkalmazniuk a járőröknek. Biztonsági intézkedések Miskolcon…

A Miskolci Rendőrkapitányság ügyeletére 2013. január 19-én az éjféli órákban érkezett bejelentés szerint a Szentpéteri kapuban egy férfi hiányos és vizes öltözetben járkál. A járőröknek az ittas férfi elmondta, hogy kicsit többet ivott a kelleténél és most nem tudja, hogyan juthat haza. Mivel a járőrök úgy ítélték meg, hogy a személyt a kihűlés veszélye fenyegeti, lakására szállították.

Alig pár órával később újabb bejelentés érkezett egy hasonló esetről. A Gömöri pályaudvar közelében a járőrök egy 72 éves férfit találtak, aki láthatóan ittas állapota miatt többször elesett, így már vizes volt a ruhája. Az idős ember elmondta, hogy egy mulatozás után eltévedt, elfáradt és átfázott. A rendőrök biztonsági intézkedésként az esetleges tragédia elkerülése érdekében értesítették a mentőszolgálatot, akik az idős embert kórházba szállították.

Bejelentés érkezett január 20-án, a hajnali órákban a rendőrségre, miszerint Miskolcon a József Attila utcán egy férfi fekszik. A helyszínen a járőrök kérdésére a 38 éves férfi elmondta, hogy hajléktalan, több napja nem evett, viszont alkoholt fogyasztott. A kiértesített mentősök a hideg időre és a férfi állapotára való tekintettel kórházba szállították.

Mezőkeresztesen és Szerencsen…

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság ügyeletét 2013. január 20-án a délutáni órákban értesítették, hogy egy mezőkeresztesi férfit már napok óta nem látták a szomszédai, életjelet nem adott magáról. A járőrök az 59 éves férfi házánál azt tapasztalták az ablakon benézve, hogy a házigazda az ágyon fekszik mozdulatlanul. A rendőrök a tűzoltók segítségével jutottak be az ingatlanba. Az időközben értesített mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították a kihűlt, de még életben lévő férfit.

Egy 25 éves szikszói fiatalember mezítláb állt Szerencsen a Bástya utcán 2013. január 21-én a délelőtti órákban. A Szerencsi Rendőrkapitányság járőrei a biztonsági intézkedés során megtudták, hogy a férfi előző nap egy családi vita után indult útnak. A rendőrök végül gondoskodtak arról, hogy a megfelelő egészségügy ellátást megkapja az érintett, az esetről értesítették a családját is.


Óvó intelem!

A Rendőrség óvó intelemként arra hívja fel a figyelmet, hogy a hidegebb, téli időjárás során fordítsunk nagyobb gondot azon embertársainkra, akik az utcán élik mindennapjaikat, sőt éjszakáikat is ott töltik. Lehetőségeink szerint segítsünk azoknak is „túlélni” a hideg időszakokat, akik szociális, vagy más egyéb személyi körülményeik miatt ezen a téren veszélyeztetettek. A Rendőrség kéri a polgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor telefonáljanak az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek