2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nem bírták a lopott kábelt

Egy nagykinizsi lakostól érkezett a bejelentés a rendőrségre, miszerint a településen azt tapasztalták, hogy megszűnt a földfelszíni sugárzású TV adás. A bejelentő azt is elmondta, hogy kb. két éve is történt hasonló eset, amikor is bebizonyosodott, hogy az átjátszó torony kábelét eltulajdonították, az okozta a kimaradást. Ezt követően az Encsi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai a Szentistvánbaksa külterületén lévő jelerősítő toronyhoz mentek. Ott azt tapasztalták, hogy a kábelek hiányoznak, továbbá a csonkok arra utaltak, hogy azokat fűrésszel vágták el.

A helyszín tágabb környezetét ellenőrizve a település buszmegállójában igazoltattak egy 17 éves hernádkércsi fiatalembert. A fiú ott tartózkodásának okaként elmondta, hogy ismerőseit várja, akik felmentek a falu melletti dombtetőre. A rendőrök további kérdéseire beismerte, hogy társai az átjátszó torony kábeleit akarják levágni, őt pedig figyelőként hagyták hátra. A fiatalembert a járőrök a szolgálati gépkocsiba ültették, majd vele együtt indultak társai felkutatására. Alig haladtak a járművel, amikor szembe jött velük gyalogosan a két keresett fiatal. Nem volt ugyan náluk semmi, de a rendőrök kérdéseire a bűncselekmény elkövetését mindketten elismerték.

Elmondták, hogy kifejezetten azzal a céllal érkeztek a településre, hogy ott az átjátszó torony kábeleit elfűrészeljék, illetve azokat eltulajdonítsák, mert pénzt akartak belőle csinálni. A toronyra mindketten felmásztak és közösen vágták el a kábelt, illetve darabolták össze, majd a szántóföldeken keresztül cipelni kezdték Megyaszó irányába. Az eszközöket útközben eldobálták, mert a kábelek nagyon súlyosak voltak. Egy idő után azonban már nem bírták tovább vinni azt sem, ezért letették azokat a szántóföldön. Majd mivel nem tudtak telefonon kapcsolatba lépni figyelő társukkal, a kábeleket elrejtették, majd a buszmegállóhoz indultak. A fiatalok ezt követően megmutatták az eltulajdonított vezetékek helyét, amit a rendőrök lefoglaltak.

A kábel-tolvajokkal szemben nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt büntetőfolytat eljárást az Encsi Rendőrkapitányság.     

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…