2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Újabb miskolci határozatot semmisített meg BAZ Megyei Kormányhivatal

Újabb miskolci határozatot semmisített meg BAZ Megyei Kormányhivatal.
Mert a miskolci Önkormányzat Jegyzője nem bírja felfogni, hogy a környezetvédelmi egyesületeket az ügyféli jogállás megilleti.
https://workspaces.acrobat.com/app.html#d=WLsTcpcOhZw83*PxWILq4

A BAZ megyei Kormányhivatal megsemmisítette Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzőjének Újabb határozatát, mert Jegyző nem bírja felfogni, hogy a környezetvédelmi egyesületeket az ügyféli jogállás megilleti, és így ismételten nem tett eleget kötelezettségének azzal, hogy Egyesületünket nem vonta be a helyszíni ellenőrzésekbe.

A BAZ megyei Kormányhivatal felhívja Miskolc Jegyzőjének figyelmét, hogy amennyiben okot adó körülmények fennállnak az eljárásokat meg kell indítani és nem lehet azzal kikerülni a környezetvédelmi ellenőrzésen való részvételünket, hogy az a működésével kapcsolatos „szervezési, irányítású aktus”.

A BAZ Megyei Kormányhivatal ismételten elmagyarázza Miskolc Jegyző számára, hogy köteles az eljárásban biztosítani a környezetvédelmi Egyesületek számára a helyszíni ellenőrzéseken való részvételt, az Aarchusi nemzetközi egyezménynek – melynek aláírója Magyarország is – és a legfelsőbb bírósági határozatoknak megfelelően, és így a végzés ellen jogorvoslatnak helye nincs.

Szemes István

Települések Megmaradásáért Egyesület Elnök

Érpataki Modell Országos Hálózata: Miskolci Bázis

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…