2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Együttműködő hatóságok – Összehangolt ellenőrzések

Az adóhatóság – több alkalommal pénzügyőrökkel és a társhatóságok munkatársaival együttműködve – december elejétől az év végi ünnepekhez kötődő, összehangolt ellenőrzéseket folytat a kereskedelmi és vendéglátó szektorban, az Észak-magyarországi régió egészében.

Az ellenőrzéssorozatban a NAV helyi szervei és Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala között a hónap elején kötött együttműködési megállapodásban foglaltakat a gyakorlatban is megvalósították, így a napokban Miskolcon több akciót végeztek.

A több mint húsz hatósági szakember együttműködésével végrehajtott akció legutóbb a Búza téri piacot és a környékbeli ideiglenes árusítóhelyeket érintette, többek között a fenyőfa árusok célirányos vizsgálatát. A próbavásárlásokon túl vizsgálták a fenyőfák eredetét, illetve a helyszínen foglalkoztatott személyek bejelentését. A piaci ellenőrzések során a nyugtaadás elmaradásán túl, több esetben fekete foglalkoztatásra is fény derült.

Az akciósorozatban a vendéglátó és a szolgáltatói szférát is kiemelten vizsgálják a hatóságok, így a hétvégi ellenőrzések már érintették a személy taxi szolgáltatókat és az éttermeket is. A tapasztalatok szerint volt olyan taxis, aki a taxamétert be sem kapcsolta a fuvar során, így nyugtát sem adott.

Az ünnepek előtti ellenőrzések mintegy harmadában találtak szabálytalanságot a hatóságok: azok a vállalkozók, akik súlyos adózási kihágásokat – mint például a bevétel eltitkolás és a fekete foglalkoztatás – követtek el, százezres nagyságrendű bírságra és a közeljövőben soron kívüli utólagos ellenőrzésre számíthatnak. Az összehangolt akciósorozat az év hátralévő napjaiban tovább folytatódik.

NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága
NAV Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága
NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatósága
NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság
Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…