2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Segítség a rászorulóknak az MSZP-től

Miskolci magánszemélyek és cégek adományaiból állítottak össze csomagokat. Képviselők szállítják ki.

Tartós élelmiszereket, zöldséget, gyümölcsöt, játékokat tartalmazó csomagokat juttat el a napokban az MSZP több tucat rászoruló miskolci és Miskolc környéki településeken élő családnak. Akciójuk nem újdonság, karitatív tevékenységet – lehetőségeikhez mérten – évek óta végeznek. A csomagokat – melyeket a családokhoz a párt miskolci országgyűlési képviselői viszik ki – miskolciak adományaiból állították össze. Minderről a képviselők az első szállítási napon, szerdán sajtótájékoztatón számoltak be.

Dr. Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke elmondta: idén több akciót is indítottak annak érdekében, hogy segítséggel, adománnyal próbálják meg – ha csak rövid időre is – könnyebbé tenni néhány bajba jutott ember, család életét. Januárban, a mínusz 20 fokos hidegben felajánlották az utcán élő, melegedőből kiszorult hajléktalanoknak, hogy az éjszakákat vészeljék át a párt miskolci irodahelyiségében, ahol étel, forró ital is várja őket. Tavasszal ruhákat és élelmiszert gyűjtöttek vidéki embereknek, nyáron taneszközöket, hogy ezzel is segítsenek néhány szegény családnak az iskolakezdésben. Ősszel újabb ruhagyűjtés következett, december elején pedig Mikulás ünnepségre hívtak közel száz, szegény családban élő gyermeket: megvendégelték őket, az aktivisták műsorral készültek és ajándékokat is osztottak.

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke hangsúlyozta: mindez nyilván nem jelenthet megoldást a problémákra, a megoldás kulcsa a kormányzat kezében van. Ám a jelenlegi rezsim ahelyett, hogy tenne valamit a szegénység csökkentése érdekében, egyre több embert taszít kilátástalanságba. A rokkantnyugdíjak megszüntetése, a bajba jutott és beteg emberek jövedelmének csökkentése, a szegényeket, kiskeresetűeket sújtó adó és szociális politika azt eredményezte, hogy ma már több mint 4 millióan élnek a létminimum, 1,2 millióan pedig a szegénységi küszöb alatt. Emlékeztetett: ezek borzasztó adatok, hiszen a kormányváltás évében, 2010-ben ennél jóval kevesebben (mintegy 3 millióan) éltek például a létminimum alatt.

Dr. Varga László minden adományozónak megköszönte, hogy meghallgatták korábbi felhívásaikat, és segítették a párt karitatív tevékenységét. Megtisztelőnek nevezte, hogy ezek a miskolci emberek, cégek megbíztak az MSZP-ben, tudták, hogy a párt aktivistái jó helyre, a valóban rászorult emberekhez juttatják el a csomagokat. Hangsúlyozta: az összefogással el lehet érni részsikereket, ideig-óráig könnyebbé lehet tenni néhány tucat család életét, ám az igazi megoldás az, ha a kormányzat végre tudomásul venné, hogy nem lehet embereket eltiporni, nem lehet a létezésükről tudomást sem venni, s nem lehet őket magukra hagyni a szegénységben, a nyomorban.

 

Forrás:északonline

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…