2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kiütéses győzelem

Az egyre jobb formába lendülő Diósgyőr első osztályú női kosárlabdacsapatának vendége volt szerda este a találkozó előtt 3. helyen álló Zalaegerszeg. A mintegy 800 néző remek mérkőzést láthatott, és a szurkolók sokadszor varázsoltak fantasztikus hangulatot a Generali Arénába.Jól kezdődött a mérkőzés a miskolci csapat számára.

Bár az első kosarat a Zalaegerszeg szerezte Czank révén, Skoric kosarával már 7-2-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző, majd Bukovszki és Raven is behintett egy-egy triplát, így már 14 ponttal ment a Diósgyőr. Próbált kapaszkodni a Zalegerszeg és Vida két hármasával 25-15-nél 10 pontra csökkent a különbség. A második negyedben ott folytatta a DKSK ahol abbahagyta, Raven és Skoric vezérletével, valamint Bukovszki ügyes megoldásaival a 19. percben már a 20 pontot is átlápte a diósgyőri előny, a lelátón pedig tombolt a szépszámú közönség.

A szünet után mindkét oldalon voltak szép megoldások, Bozóki dobott két gyors kosarat, de a zalaiak is mindent megtettek a felzárkózásért. Raven pontjaival és Bukovszki büntetőivel a harmadik negyed végére visszaállt a 19 pontos távolság, így a utolsó felvonásra már csak az maradt a kérdés, hogy a Diósgyőr nagyobb különbséggel tud-e győzni, mint amennyivel Zalaegerszegen veszített (9 pont). Ezen az estén azonban a diósgyőri lányok fantasztikus szívvel játszottak, és hiába tett meg mindent a Zalaegerszeg, nem tudott érdemi ellenállást kifejteni: a hazai csapat jó büntetőzésének köszönhetően tovább növelte az előnyét és a végén ellentmondást nem tűrően aratott 29 pontos győzelmet közvetlen riválisa ellen.
Forrás:minap.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…