2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Abaújban is elmaradt a rendteremtés

Két évvel a fülkeforradalom után kijelenthető, hogy Abaújban a rendőrség már a közbiztonság látszatát sem képes fenntartani. Hocza Tamás, a Jobbik megyei alelnöke Encsen arról beszélt, hogy az utóbbi időben megszaporodtak a fiatalok ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények, legutóbb pedig egy cigány származású elkövető támadt rá késsel, gyilkosság szándékával az őt gyógyítani igyekvő háziorvosra. A tendencia jelzi, hogy a Btk. szigorítása nem jelent visszatartó erőt, így sokan már nemcsak az elmaradt munkahelyteremtés miatt hagyják el Abaújt, hanem a bűnözés miatt is.

A megyei alelnök kifogásolta, hogy a térségben mindössze három rendőrőrs jut 80 településre, ami szerinte nem elég a közrend biztosításához. Hocza elmondta azt is, hogy bár a B-A-Z megyei önkormányzat középtávú rendvédelmi programja fontosnak tartja a lakosság és a civil összefogást, a valóságban ezt pont a rendőrség akadályozza meg. A politikus emlékeztetett rá, nemrég Miskolcon a rendőrség állította elő azokat a Szebb Jövőért egyesületi tagokat, akik épp a program által sürgetett lakossági összefogásra akartak buzdítani.

„A Szebb Jövőérteseket a közrend fenntartásának látszatáért vitték el azok a rendőrök, akik már a közbiztonság látszatát sem képesek fenntartani.” – fogalmazott a jobbikos politikus.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…