2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Ismét rendőr irányította a forgalmat néhány órára egy miskolci általános iskolában

Ismét rendőr irányította a forgalmat néhány órára egy miskolci általános iskolában

A közelmúltban a miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolában kisiskolások ismerkedtek a közúti közlekedés legalapvetőbb szabályaival, míg végzős társaik az internet veszélyeiről, az áldozattá és az elkövetővé válás elkerüléséről, valamint drog káros következményiről hallgathattak meg értékes tanácsokat és ajánlásokat.

A közlekedés veszélyes üzem, ráadásul mai világunkban mindezekkel egy kisiskolásnak is naponta meg kell birkóznia. Az iskola rendőre program keretén belül 2012. december 7-én a miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolában közlekedésrendészetben jártas rendőrök alapvető fontosságú ismereteket adtak át kisiskolásoknak közérthető, játékos, interaktív formában.

Az iskola aulájában dr. Gaskó Bertalan alezredes, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője, mint az iskola rendőre, és Keresztes Lajos főhadnagy, a Miskolci Rendőrkapitányság baleset-megelőzési főelőadója „közlekedj okosan” címmel tartott baleset-megelőzési napot az iskola diákjainak. Az egyik osztálynak tartott rendezvényre bepillantást nyerhettek a sajtó munkatársai is, melyen a rendőrök mellett Poczkodiné Matesz Tímea, az iskola igazgatóhelyettese is részt vett.

Amíg a baleset- és bűnmegelőzési napon az alsó tagozatos diákok a gyalogos és kerékpáros közlekedés tudnivalóival, a főbb baleseti veszélyforrásokkal, valamint a tömegközlekedésben való részvétel alapvető szabályaival ismerkedtek, addig nagyobb társaik – Vinczéné Kárpátfalvi Erika r. őrnagy és Jenei Károly r. alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztály munkatársainak tolmácsolásában – az internet veszélyeiről, az áldozattá és az elkövetővé válás elkerüléséről, valamint drog káros következményiről hallgathattak meg értékes tanácsokat és ajánlásokat.

Fotók: Borsod Online

A kisdiákok a tanórákon a biztonságos közlekedésre nevelés és a „látni és látszani” elv jegyében különböző, a baleset-megelőzést szolgáló tárgyakat, ajándékokat vehettek át a rendőröktől.

Információs háttér:

A rendezvény alapvető célja volt az általános iskolai oktatásra épülve jól működő, eredményes kapcsolat kialakításával a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése, a gyermekek biztonságát veszélyeztető egyéb tényezők felderítése, megszüntetése, valamint nem utolsó sorban pályaorientációs céllal is a rendőrség népszerűségének növelése a fiatalság körében.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…