2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • PEREJÓDSAV GYÁRTÓSOR LÉTREHOZÁSA A VINYL KFT BUDAPESTI TELEPEHYÉN

PEREJÓDSAV GYÁRTÓSOR LÉTREHOZÁSA A VINYL KFT BUDAPESTI TELEPEHYÉN

A Vinyl Kft. 2010-ben sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett KMOP-1.2.1-10/B-2010-0043.sz komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-kis- és középvállalkozások számára tárgyú pályázati kiíráson.

A 220 millió forintot meghaladó összköltségű projekt megvalósítására 49,90 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Európai Unió támogatásával. A VINYL Kft jelentős tapasztalattal rendelkezik a vegyipari termékek gyártása, és kereskedelme területén.A Vinyl Kft budapesti telephelyén klór bázisú termékek gyártása folyik. A társaság vezetése úgy ítélte meg, hogy a további fejlődés szempontjából fontos egy újabb piacképes termékkel történő megjelenés. A továbblépést a jódvegyületek terén tervezi a társaság. Az elkészült gyártósoron a vegyületcsoport egyik tagja, a perjódsav gyártása valósul meg üzemi méretben.
A projekt magában foglalta a meglévő épület és infrastruktúra felújítását is. A felújítás révén lehetőség nyílik további fejlődésre és a termék portfólió bővítésére
Összességében a kívánt célt elérték, a gyártósor elkészült. Egyúttal az épület állomány és a kiszolgáló infrastruktúra is felújításra, korszerűsítésre került, megteremtve a további fejlődés alapjait.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek