2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – A közút nem tanpálya! Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – A közút nem tanpálya! Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. december 8-án is több esetben történt rendőri intézkedés.

Közlekedésrendészeti helyzetkép Megyénk útjain az elmúlt nap egy súlyos és egy könnyű személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Szombat délután Lácacséke belterületén egy helyi 13 éves fiú vezetői engedély hiányában irányította családjuk autóját és egy jobbra ívelésű útkanyarulatból kiérve a vízelvezető árokba hajtott. Az ütközés során a személygépkocsiban utasként tartózkodó három felnőtt személy közül egy fő súlyosan, míg kettő könyebben sérült, akiket a mentők kórházba szállítottak. A baleset körülményeit az illetékes Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Szombaton délben egy 26 éves mályi lakos kistehergépkocsijával Encs irányából Gibárt irányába közlekedve, nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét és a lefagyott, jeges felületű úttesten megcsúszva előbb a szalagkorlátnak, majd az úttest baloldalán lévő fának ütközött. A balesetben az autó vezetője könyebben sérült, az autóban jelentős anyagi kár keletkezett. A baleset körülményeit az illetékes Encsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

A megyei rendőr-főkapitányság felhívja a közúti forgalomban résztvevők figyelmét, hogy a télies, fagyos idő beköszöntével a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket!

A síkos utakon való fékezés teljes összpontosítást kíván és ráadásul a fékút hosszabb is a megszokottnál. Amennyiben a kocsiban nincs blokkolásgátló (ABS), úgy a kerekek gyorsan leblokkolnak, a jármű kormányozhatatlanná válhat és könnyen kicsúszhat. Ilyenkor lábunkat vegyük le a fékről, hozzuk egyenesbe az autót, és csak akkor fékezzünk, amikor a jármű már újra a kívánt irányban áll!

Szabálysértési őrizetbe vételek

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában öt főt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei egy bolti szarkát, az edelényi, a sárospataki és a sátoraljaújhelyi rendőrök egy-egy fatolvajt, míg az ózdi egyenruhások egy, a távoltartás szabályait megsértő férfi ügyében hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek