2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

A Jobbik választ vár: ki felelős a reptéren történtekért?

A Jobbikhoz eljutott információk szerint csodával határos, hogy nem történt komolyabb tragédia a ferihegyi irányítótoronyban bekövetkezett műszaki hiba következtében. A hiba, úgy tűnik, a rendszeres karbantartási munkálatok elmaradása, illetve felületes volta miatt állt elő. Mi ennek az oka? A privatizáció utáni személyi és tárgyi feltételek romlása, a pénzügyi források hiánya? Bár sajnálatos módon rendőrségi nyomozás az ügyben nem indult – nyilván a probléma nyilvánosság előtti bagatellizálása céljából, pedig tekintve az emberéleteket is veszélyeztető helyzetre, indokolt lett volna –, de a Jobbik választ vár a kormánytól a felelősség kérdését illetően.

Kinek a felelőssége a karbantartás elvégzése, annak anyagi fedezetének rendelkezésre bocsájtása? Az állami tulajdonban lévő HungaroControl társaságnak? Vagy a reptér privatizációs szerződésében a külföldi tulajdonos által vállalt kötelezettségek miatt a Budapest Airport Zrt. cégnek? Valóban többször felszólította a HungaroControl a Budapest Airport Zrt.-t a karbantartás elvégzésére?

A hanyag üzemben tartás miatt bekövetkezett anyagi és nem anyagi károkat, valamint Magyarországnak a légiközlekedés területén nemzetközi megítélésében bekövetkezett negatív hatásokat ki és hogyan kompenzálja?

A Jobbik a nyilvánosság számára is elérhető válaszokat vár a kormánytól!

Bertha Szilvia országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …