2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A konzultációs pénzt inkább fordítsák szociális célra!

Orbán Viktor hajléktalankérdéssel kapcsolatos nemzeti konzultációs kezdeményezése több szempontból is megkérdőjelezhető. Nagyon jól tudjuk, hogy a kormány által kezdeményezett konzultációk általában irányítottan kezelnek témákat, és a kérdés feltevéséből legtöbbször következik a válasz is. Főleg a hajléktalanság témakörében lehet úgy megfogalmazni a kérdéseket, hogy miniszterelnök igazolva lássa válaszát az Alkotmánybíróság döntése ellenében, így már nem a kétharmaddal való visszaélés az esetleges Alaptörvény módosítás.

Fel kell hívni a figyelmet arra is, hogy – az elmúlt időszak konzultációit alapul véve – ez a levelezés körülbelül annyiba fog kerülni, mint amit a legutóbbi bejelentése alapján az EMMI hajléktalan-reintegrációs pályázatokra kiírt. Lehet, hogy ha a konzultációs összeget is erre a célra fordítanák, akkor nem lenne szükség sem Alaptörvény módosításra, sem az újbóli kriminalizálásra?

A probléma ellen azért is fontos elsősorban szakmai és csak másodsorban rendvédelmi eszközökkel küzdeni, mert az elmúlt 22 év kormányainak áldatlan tevékenységei következtében bárki, bármikor ugyanebbe az élethelyzetbe kerülhet.

Vágó Sebestyén, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek