2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

ÚJ SZÉCHENYI TERV ÓRIÁSI BILLENTYŰZET A FACTORY ARÉNÁBAN

December 6-án, ünnepélyes rendezvény és sajtótájékoztató keretében adta át dr. Kriza Ákos, Miskolc Város polgármestere és Ártim László, a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető helyettese a Billentyűzet nevű térinstallációt Egri Zsuzsannának, a Factory Aréna vezetőjének. A térinstallációt szeptember elején, az Erzsébet téren állították ki, a ráfestett szám pedig azt az 520 000 főt jelképezte, akik országszerte az Új Széchenyi Terv keretén belül támogatott szak- és felnőttképzésben vettek részt.

A „Billentyűzet” szeptemberi kiállítását követően hamar népszerűvé vált a miskolciak körében: fotózkodtak mellette, üldögéltek rajta, de építőkockaként át is rendezték a helyiek, vagyis egy hónapra a város életének részévé vált. Az alkotást Miskolc Város Önkormányzata kapta meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől a kampányt követően, azzal a céllal, hogy egy olyan szervezethez juttassák el, ahol eredeti funkciójában hasznát tudják venni annak. A polgármesteri hivatal választása a Factory Arénára esett, hiszen az ide való átköltöztetéssel az installáció továbbra is része marad a város életének és a Factory sokszínű kulturális tevékenységének köszönhetően továbbra is kreatív módon kerülhet felhasználásra: akár a kulturális vagy zenei eseményeken ülőalkalmatosságként, akár a különféle kiállításokon a művek bemutatására.

A Billentyűzet a Factoryban egy szobrászati kiállításon debütálhatott elsőként: fiatal művészek fém hulladékok újrahasznosításával készített alkotásai a hungarocell billentyűkön, mint talapzaton kerültek bemutatásra.

A Factory Aréna

A Factory Sport Aréna egy több mint 4600 m2 területű gyárcsarnok, a miskolci DAM területén. A volt diósgyőri Vasgyár szívében található régi ipari műemlék, mára a régió extrém sport és underground kultúra fellegvárává nőtte ki magát, mely helyet ad több országos és nemzetközi extrém sport versenynek, találkozóknak valamint számos kulturális és zenei eseménynek.

A Factory Sport Aréna az extrém sportágak olvasztótégelye, ahol a gördeszka, görkorcsolya, BMX, mountain bike, falmászás, boulder és alpin sportok művelésére, gyakorlására nyújt teret és lehetőséget.

Az extrém sportokon túl az Aréna fontos közösségi térként is szolgál az underground kultúrához kapcsolódó zenei irányzatok és az extrém életforma kedvelői számára. Klub helyisége folyamatosan teret ad, zenekaroknak, underground és extrém buliknak, freestyle versenyeknek.

Fotó:minap.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek