2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Befejeződött az utak felújítása

Teljes egészében átvállalja a kormány az 5000 főnél kisebb települések adósságállományát, így a következő időszakban kiszámíthatóbban gazdálkodhatnak a települések – jelentette be dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke Girincsen.

Ez azért is fontos, mert a következő időszakban is több infrastrukturális beruházás szükséges, amelyet az Európai Unió is támogat.


Dr. Mengyi Roland és Girincs polgármestere az ünnepélyes szalagátvágással átadták a felújított útszakaszt

Ilyen a most befejeződött Gesztely-Bőcs-Kesznyéten összekötő út 10,5 kilométeres részének felújítása és annak folytatása. A mostani fejlesztésre 593 millió forintot használtak fel, amelyre az Észak-Magyarországi Operatív Program biztosított forrást. A régióban egyébként a 4 és 5 számjegyű utak felújítására a 2013 év végéig közel 16,3 milliárd forint forrás áll rendelkezésre.


A közös együttműködés eredményeként újulnak meg az utak a megyében

„A következő években mind nagyobb hangsúlyt fektet a kormányzat a meglévő úthálózat felújítására, hiszen eddig többet fordítottunk gyorsforgalmi utakra, mint a meglévő úthálózatunk állagának megóvására.” – mondta a dr. Mengyi Roland, országgyűlési képviselő az átadó ünnepségen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek