2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Útépítési és vízelvezetési munkálatok Miskolcon – Idén, csaknem 1 milliárd forintot fordított a város beruházási, felújítási és fenntartási munkákra

Útépítési és vízelvezetési munkálatok Miskolcon – Idén, csaknem 1 milliárd forintot fordított a város beruházási, felújítási és fenntartási munkákra

Az elmúlt napokban nagy érdeklődés mutatkozott a miskolci út és vízelvezetési munkálatok iránt, erre való tekintettel csokorba gyűjtöttük az ezzel kapcsolatos információkat szíves tájékoztatásuk érdekében.

Az emlékezetes 2010-es árvíz után több utca rongálódott meg Miskolcon és ekkor derült ki az is, hogy a vízelvezés sem mindenütt megoldott a városban.

2010-ben összesen 12 aszfalt burkolatú és 18 zúzalékos burkolatú út helyreállítására történt meg, több mint 62 millió Ft forintból.

Az elmúlt évben pedig újabb, csaknem 30 út újult meg több, mint 400 millió forint értékben.

Idén új burkolatot kapott többek között az Andor utca egy szakasza, a József és a Károly utca között. Pályázati támogatással valósult meg a a Vörösmarty – Soltész Nagy Kálmán út felújítása közel 700 méternyi szakaszon, 70 millió forintból.

A 2010. évi árvíz után járhatatlanná vált többek között a Blaha Lujza, a Hajnal és Kokilla utca. Ezeknek az utcáknak a helyreállítására 2010-ben több, mint 6 millió forintot fordított a város, idén pedig – pályázati forrás bevonásával – új aszfalt burkolatot is kaptak 83 millió forint összegben.

2012-ben több utcában történt felszíni vízelvezetési és csapadékcsatorna építés. Az építéssel érintett szakaszok új burkolatot is kaptak. Ilyen többek között a Pálma, a Szabó Ervin, a Lőcsey és a Szatmáry Király Pál utca is. Ez utóbbi utcában 110 méteren csapadék vízelvezető árok épült és ezt követően kapott az út aszfalt burkolatot. A rekonstrukció értéke bruttó 6, 9 millió forint volt, ami a beruházási sorokon megmaradó pénzmaradvány felhasználásával valósult meg. A rekonstrukció indoka, hogy az utcában található ingatlanokat csapadékos időjárás esetén elöntötte a lezúduló víz. Jövőre az utca felső szakaszának vízelvezése és ezzel együtt az útburkolat helyreállítása is tervben van.

Kivitelezés alatt áll a Szinva meder burkolásának újabb üteme, amely ugyancsak pályázati forrásból valósul meg a Köztársaság u. elejétől a Blaha Lujza utcával párhuzamosan a Vár utcáig. A Ferenczy utcai hídnál mederfenék süllyesztést végeztünk 60 cm mélységben és a teljes mederburkolás is megtörtént 40-40 méter hosszúságban.

Támfalépítés építés történt – 122 millió Ft összegben – többek között a Tetemvár Alsó soron, a Kőporos utcában, a Tóth soron és Lillafüreden.

Bükkszentlászlón 460 ezer forintból a medertámfal javítás, Perecesen két utcában 1,5 millió forintból mederburkolás történt választókerületi fejlesztésként.

A város önkormányzati képviselőinek idén 10-10 millió forint állt rendelkezésükre fejlesztési feladatokra.

A zúzalékos utak javítására – a képviselők választókerületi fejlesztési alapjának felhasználásával együtt – összesen 52 millió Ft-ot fordított az önkormányzat.

Ebből a pénzből többek között a MÁV telepen, Szirmán, Tapolcán, Hejőcsabán, Görömbölyön, Lyukóban, a Magashegyen, Perecesen, az Észak-Kiliánban történt zúzalékos útjavítás.

Martin-Kertvárosban, Tapolcán, az Avason, Komlóstetőn és Perecesen – összesen 10 helyszínen – képviselői keret felhasználásával felszíni vízelvezetés valósult meg, mintegy 17 millió forintból

A képviselők aszfaltos útépítésre, útfelújításra közel 27 millió forintot fordítottak, ebből 15 utcán – többek között Martinkertvárosban, Tapolcán, Hejőcsabán, a Szarkahegyi úton, Perecesen és Diósgyőrben – újultak meg az aszfaltos utak.

Idén beruházási, felújítási és fenntartási munkákra több mint 900 millió Ft-ot fordított Miskolc önkormányzata. Jövőre a munkálatok folytatódnak.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek