2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Újabb 27 milliót kapott Miskolc vízrendezési, csapadékvíz-elvezetési fejlesztésekre

Az önerő egy része is pályázatból fedezhető
A Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében meghirdetett „Természeti katasztrófák megelőzése és kezelése Miskolc városában” című pályázaton 1 068 377 svájci frank (azaz több mint 255 millió forintot) nyert Miskolc május végén a svájci hatóság döntése alapján. A szükséges önerő teljes összege 45 092 418 forint lett volna. Az önkormányzat azonban újabb pályázatot nyújtott be Belügyminisztérium EU Önerő Alap pályázatára, amin most 27 millió forintot nyert a város.

Az elnyert támogatás a Pereces és Hejő-patak mederrendezéséhez és fenntartási munkálataihoz, továbbá a Szentpéteri-kapu Északi-keleti csapadékvíz elvezetéséhez járul hozzá.

A Hejő-patak mederkotrási munkálatai a Pesti úttól az Egri úti híd fölötti résszel, mintegy 1,4 km-es szakaszt érint.

-A Pereces-patak mederrendezése Pereces belterületén 2 km-es szakaszon valósul meg.

-A Szentpéteri-kapu ÉK-i területéről elvezetendő csapadékvíz mennyiséghez a meglévő csatornahálózat bővítése szükséges a Repülőtéri úti gyűjtőcsatornába csatlakoztatva, valamint 880 fm csatorna szakasz építése a vasút keleti oldala és a befogadó Zsigmondy utcai között.

A munkálatok 2013. III. negyedévében kezdődhetnek el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…