2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Meleg ételt osztanak a miskolci szakkollégisták Lyukóban

Meleg ételt osztanak november 30-án a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium hallgatói Lyukóban. A miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium az Ökumenikus Imahét keretein belül pénzadományt kapott. A cigány és nem cigány származású hallgatók számára a szakkollégium az ösztöndíjon felül gazdag és színes tanulmányi programot, a közösségi szolgálat élményét biztosítja. A szakkollégisták jelezték, most itt az ideje, hogy ők is adjanak valamit a rászorulóknak. A fiatalok kezdeményezték, hogy a pénzadományt jótékony célra kívánják fordítani, melynek megszervezéséhez a szakkollégium munkatársai és a Szeretet Misszionáriusai, Teréz Anya Nővérei segítségét kérték. A női szerzetes közösség hivatása a szegények szolgálata, melyet Miskolcon, Lyukóban is teljesítenek.

Lyukóban több száz olyan cigány és nem cigány család él, akik számára a mindennapi meleg étkezés komoly problémát okoz. Ezért a miskolci szakkollégisták a Szeretet Ünnepe előtt szeretnének egy tál meleg étellel, kis édességgel és néhány kedves, biztató mondattal enyhíteni a szegény családok gondjain. Mindemellett jelenlétükkel példát is kívánnak mutatni az ott élőknek, hiszen mindegyikőjük nehéz szociális helyzetből jutott el a felsőoktatásig szorgalommal és erős tenniakarással.

A szakkollégium tanulmányi programján kívül a hallgatók közösségi szolgálatot is teljesítenek, mely során kis lépésben ugyan, de a fiatalok megoldanak egy problémát, értéket teremtenek, és közben tanulnak önmagukról, a társadalomról, a felelősségvállalásról.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…