2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Gyümölcsfa ültetés roma családoknál összefogással Szikszón

Négyszáz gyümölcsfát ültetnek el december 1-én  Szikszón, roma családok udvarán közös összefogással.  A kezdeményezés Füzesséri József, Szikszó polgármesterétől indult, aki a képviselői alapjából finanszírozza az ültetést. A program hármas együttműködésbe jön létre. A szervezésben részt vesz a szikszói Roma Kötelék Egyesület, a Szikszói Cigány Kisebbségi Önkormányzat, és Szikszó Város Önkormányzata.  Füzesséri József, Szikszó polgármestere arról beszélt, a faültetésnek szimbolikus jelentőségű is egyben. Aki gyümölcsfát ültet az a jövőre gondol.  Jelzi azt is, hogy aki vet, az majd aratni is fog, hiszen a munka és a gondoskodás meghozza a gyümölcsét.

A szombati akció során 74 ház udvarára, és udvara elé kerülnek gyümölcsfák. A 10 órakor kezdődő program segítője az önkormányzat tulajdonában lévő Turul Kft is, akik a helyszínre szállítják a fákat. Az ültetést a családok végzik, de ehhez, és később a gondozáshoz is szakmai segítséget kapnak az önkormányzat mezőgazdasági szakértőjétől.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…