2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Bajnai Gordon tízpontos közbiztonsági csomagot jelentett be
Bajnai Gordon tízpontos közbiztonsági csomagot jelentett be

Bajnai Gordon tízpontos közbiztonsági csomagot jelentett be

Bajnai Gordon tízpontos közbiztonsági csomagot jelentett be Rend és biztonság néven tízpontos közbiztonsági intézkedéscsomagot jelentett be Bajnai Gordon miniszterelnök. A kormányfő a Rendőrtiszti Főiskola hétfői budapesti tanévnyitóján azt mondta, 2010-től szerződéses rendőrök állhatnak szolgálatba, ötven százalékkal több rendészeti főiskolást képeznek,

így ezer rendőrrel lesz több az utcán. Az intézkedések között említette, hogy létrejön a településőrség, és hogy a kis értékű lopások ügyében is nyomozhat majd a rendőrség. Bajnai Gordon elmondta, megemelik a polgárőrség támogatását, segítik a roma fiatalok rendőrré válását, több pénz lesz térfigyelő kamerákra; 600 millió forinttal megerősítik a Nemzeti Nyomozó Irodát.

Hozzátette: a rendőrök részt vehetnek konfliktusmegelőző képzéseken, illetve új szolgáltatás lesz a testület részéről a közbiztonsági tanácsadás.

Mindezekből az intézkedésekből világosan látszik, hogy a válságkezelő kormány nem pusztán a gazdaság kármentesítésén dolgozik, hanem határozott lépésekkel óvja a hétköznapok biztonságát is – hangsúlyozta. Hozzátette: erkölcsi megbecsülés mellett jövőre, a válság közepette is, a kormány több pénzt fordít a közbiztonságra.

A miniszterelnök szerint „gárdáknak, illegálisan működő osztagoknak nincs helye a Magyar Köztársaságban”. Hozzátette: a közrend védelme az állam monopóliuma, a közbiztonság erősítése azonban mindannyiunk feladata.

Az intézkedések részleteit ismertetve azt mondta, hogy a korábban a testületet elhagyó rendőrökre nyugdíjuk megtartása mellett „szerződésesként” számítanak, főként a kistelepüléseken. Hozzátette: becsléseik szerint 2010-től mintegy háromszáz fővel bővülhet így az állomány.

Beszámolt arról is, hogy jogszabály-módosításokat terveznek annak érdekében, hogy a kis értékű lopások ügyében a rendőrségnél is bejelentést lehessen tenni. Bejelentette azt is, hogy bevezetik a szabálysértési nyilvántartást: a visszaeső, sorozatos szabálysértőket, tolvajokat sokkal szigorúbban büntetik.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…