2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Tanulmányi versenyt hirdet a Jobbik Ifjúsági Tagozat

A Jobbik Ifjúsági Tagozat, valamint a Gyarapodó Magyarországért Alapítvány tanulmányi versenyt hirdet Kárpát-medencei középiskolások számára. A verseny kiírásának célja a nemzettudat erősítése és az értékelvű fiatalság kinevelése, ezt szolgálják a választott témák is. A diákok az alábbi három lehetőség közül egyet kiválasztva adhatnak be pályázatot a verseny első fordulójában:
1. Herczeg Ferenc egyik regényének személyes hangvételű elemzése.

2. Mindszenty József példaértékű élete és az egyház kommunista üldöztetése.

3. Egy, a trianoni országfeldarabolásban érintett magyar család hányatott történetének bemutatása.

Fontosnak tartjuk, hogy azok a diákok, akik részt vesznek ebben az egész Kárpát-medencére kiterjedő megmérettetésben, még jobban megismerjék a jövőre 150 éve született, méltatlanul elhallgatott írófejedelem, Herczeg Ferenc munkásságát vagy az idén 120 éve született Mindszenty József példaértékű életét és a kommunista rendszer egyházellenes mivoltát. Ugyanilyen fontos, hogy egy magyar család példáján keresztül lássák a tanulók a trianoni békediktátum okozta szenvedéseket.

A három témának megfelelően ezúttal is közismert személyek segítik majd a döntőben zsűritagként a szervezők munkáját. Az írásos pályázat alapján a végső megmérettetésig eljutó diákok értékes könyvjutalmat és egyéb nyereményeket kapnak, ezen felül a győztes 50, a második helyezett 30, a harmadik pedig 20 ezer forint pénzjutalomban részesül. További információk a www.jobbikit.hu oldalon olvashatók.

Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúságpolitikai Kabinetjének elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek