2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Takarosan – takarékosan

Kazincbarcika – Kívül-belül megújult az Újkazinci városrészben található Ádám Jenő Tagiskola, miután befejeződött az Európai Unió által támogatott energetikai korszerűsítés ebben az intézményben is.

A zárórendezvény szerdán délelőtt volt, melyen az intézmény diákjai, pedagógusai, szülők és meghívott vendégek ünnepeltek együtt.
A Kedvezményezett – Kazincbarcika Város Önkormányzata – nevében Szitka Péter polgármester mondott köszöntőt, majd a beruházást az iskola igazgatója, Fürjes-Gáborné Csépányi Ágnes vette át.
A szokásos programelemek mellett a diákok egy látványos műsorral is készültek a jeles alkalomra, melynek a végén – a gyerekek legnagyobb örömére – négyszáz lufi hullt le az égből.

Mérföldkő

Az Európai Unió támogatásával és a Kohéziós Alap társfinanszírozásával megvalósult projekt 2011 tavaszán kezdődött.
Sor került a nyílászárók teljes körű cseréjére, a komplex homlokzati és lábazati hőszigetelésre, továbbá a lapostető korszerűsítésére. A felújítás a fűtési rendszer szabályozhatóvá tételét is tartalmazta, melyet termosztatikus radiátorszelepek beépítésével valósítottak meg.
A több évtizedes iskolaépületen ilyen jellegű beruházás megépítése óta nem volt, így mind az intézmény külső megjelenését illetően, mind az energiafelhasználás hatékonyságát tekintve komoly mérföldkő a beruházás.
A szakemberek szerint a most befejeződött energetikai korszerűsítés hosszú évekre, évtizedekre garantálja mindezt.

Az „Ádám Jenő Általános Iskola komplex épületenergetikai korszerűsítése” elnevezésű projekt kedvezményezettje Kazincbarcika Város Önkormányzata.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 99 798 011 Ft.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…