2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A kortárs osztrák művészet legjobbjaival nyílt kiállítás a Salétrom by LOFFICE-ban

A kortárs osztrák művészet legjobbjaival nyílt kiállítás a Salétrom by LOFFICE-ban

Kedden este, közel száz érdeklődő előtt nyitotta meg Winkler Nóra a Salétrom by LOFFICE tereiben, a GRAPHIX című tárlatot, melyet három jelentős kortárs osztrák művész, Gunter Damisch, Hubert Scheibl és Hans Staudacher grafikai munkáiból állított össze Magyar Fanni, kurátor, a Gaudens Pedit Galéria magyarországi programkoordinátora. A nemrégiben átadott kulturális rendezvényhelyszín inspiratív hangulata alapvető szervezőelemként lépett fel a munkák közötti válogatás során.

Mindhárom alkotó számára meghatározó a természet élménye, a tér szerepe, az absztrakcióba beszivárgó valóság elemek, és a jel, illetve a nyomhagyás alapvetően grafikai jellege, melyek együttes kompozícióban való láttatásához a Salétrom by LOFFICE különleges terei szolgáltattak rendezőelvet.

A megnyitón részt vett Gaudens Pedit a galéria tulajdonosa, akinek jelentős magángyűjteményében számos kortárs magyar művész munkái is megtalálhatóak. Magyar Fanni megnyitóbeszédében kiemelte, hogy a három művész  grafikai munkásságát itthon most először láthatja közönség. Sokat mondó és inspiratív összehasonlításra adhat okot, hogy a Gaudens Pedit Galéria jóvoltából a művészek festői munkái az éppen zajló Art Marketen tekinthetőek meg.

Winkler Nóra köszöntő beszédében elmondta: „Akiknek „ügye“ a kortárs képzőművészet, ez a nap biztosan pirossal volt beírva a naptárjukba, hiszen kihagyhatatlan és megkerülhetetlen az osztrák művészek budapesti kiállítása, akiket hazájukban az első tíz legfontosabb művész között tartanak számon.“ A kiállítás megvalósulásában komoly szerepet vállaló művészeti újságíró hozzátette, milyen hatalmas örömet jelent számára, hogy ez a kiállítás egy igen hosszú de kellemes vacsorákkal és ehhez megfelelő mennyiségű és minőségű borokkal élvezetesebbé tett előkészítés után, megvalósulhatott.

A GRAPHIX című kiállítás november 30-ig tekinthető meg a Salétrom by LOFFICE-ban, előzetes bejelentkezés alapján. Kontakt: office@loffice.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…