2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Újabb fejlesztések Szikszón

Magyarország piacvezető energiaital-gyártó cége,  szikszói üzemében újabb fejlesztésbe kezdett. Ennek keretében a korábban telephely fejlesztési pályázatból létesített gyártócsarnokban a gyártási tevékenységet kiszolgáló infrastrukturális és eszköz háttér fejlesztése és a szennyvízkezelésnek is helyet adó kiszolgáló épület bővítése fog megtörténni. A beruházás az Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési Programja keretében valósul meg összesen 150 millió Ft, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatással.

A tavaly átadott, részben uniós támogatásból megvalósult 4,5 milliárd összértékű beruházásának újabb szakaszához érkezett. Az egyre szélesebb termékkört és egyre nagyobb gyártási volument biztosító üzemben elkezdődött a kiszolgáló épület, a szennyvízüzem és a szörpkonyha bővítése.
A csomagolástechnika csúcsminőségét képviselő, német Krones cégtől megvásárolt fémdobozos és PET gyártósor minél hatékonyabb működtetése érdekében közel 880 m2-rel kibővítik a részben raklapraktárként részben üzemi épületként szolgáló melléképületet közel 110 millió Ft-os ráfordítással. Emellett a cég mintegy 100 millió Ft-ból a jelenlegi 50 m3/nap kapacitású helyett 140 m3/nap kapacitásúvá fejleszti a saját szennyvízkezelő üzemét. A PET sor kiszolgálásához pedig 40 millió Ft-os beruházással újabb szörpgyártó berendezéssel bővítik a palackozóüzem szörpkonyháját.

A cég eddigi tevékenysége során is számos kedvező hatást gyakorolt a település és kistérség életére, különösen a foglalkoztatás és az üzleti forgalom fellendülésének tekintetében. A jelen fejlesztés eredményeként további 6 fős munkahelyteremtést valósít meg.

A közel 251 millió Ft-os fejlesztést az Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési Programja keretében a Magyar Állam és az Európai Unió összesen 150 millió Ft-tal támogatja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek