2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • A leleményes KMB-s – Rendőrségi hírek a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságról

A leleményes KMB-s – Rendőrségi hírek a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságról

Az elmúlt napokban többek között tolvajokkal, garázdákkal szemben intézkedtek a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei.
A kerékpáros ivott, tekert, rúgott

A Tiszaújvárosban szolgálatot teljesítő polgárőrök a hajnali órákban tettek bejelentést a kapitányságra, hogy egy kerékpáros férfi autókat rongál. A helyszínre kiérkező járőrök előállították a rendőrségre az ittas biciklist, és a hatóság rongálás miatt indított eljárást. Továbbá ittas kerékpározás miatt közigazgatási eljárás keretében 60 000 forintos bírságot szabtak ki a tiszaújvárosi férfival szemben.

Erősítőre gyúrt volna

Egy helyi nagyáruházból akart erősítőszereket ellopni az a 25 éves férfi, akit a bolt biztonsági őrei tetten értek. A szabálysértési őrizetbe vett tolvajjal szemben a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást.

A leleményes KMB-s

Egy kesznyéteni családi házba törtek be az akkor még ismeretlen elkövetők, akik különböző többek között háztartási eszközöket, függönyt, terítőt, mosógépet vittek el az ingatlanból. A helyi körzeti megbízott a tudomására jutott információk alapján megjelent egy helyi férfi házánál, aki közölte a rendőrrel, semmi köze az állítólagos betöréshez. A házkutatás eredményeként azonban a szekrény mögött megtalálták eltulajdonított mosógépet, és más értékeket is, de nem volt teljes a paletta. A gyanúsított ekkor újabb legendát adott elő, arról hogy egyedül hajtotta végre a bűncselekményt.  A KMB-s a jó helyi és személyismerete alapján hamar eljutott egy másik férfihez, akinél meglettek a még hiányzó holmik. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a két kesznyéteni férfival szemben lopás miatt indított eljárást.


Közös ellenőrzés vizeinken

A korábbi gyakorlatnak megfelelően, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság rendőrei, a helyi Zabos Géza Horgász Egyesület halőrei, illetve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóság halászati felügyelői közös ellenőrzést hajtottak végre. Az akcióban ellenőrizték rendőrkapitányság illetékességi területén található állóvizeket, továbbá a Tiszai Vizi Rendészet segítségével kontroll alá esett a Tisza folyó 15 km-es szakasza is. Ezúttal engedély nélküli horgászatot vagy halászatot, illetve egyéb szabálysértést vagy bűncselekményt nem tapasztaltak az ellenőrzés résztvevői, ami nem akadálya annak, hogy az év hátralévő részében ne lenne hasonló akció a térségben.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…