2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Képeken a Csatárlánc kolostorrommentő akciója

Október 31-ig látogatható az a fotókiállítás, amelyet a miskolci Csatárlánc civil szerveződés országos fotópályázatából rendeztek a nemzetközi építészeti díjas sopronbánfalvi pálos-karmelita kolostorban.

A „Mentsük meg a szentléleki pálos kolostorromot!” című tárlaton a miskolci Csatárlánc civil szervezet részletesen bemutatja a tavaly ősszel kezdett, a Bükkben található szentléleki pálos kolostorrom megmentéséért indított akciójának részleteit a soproni történelmi és műemléki jelentőségű épületben.

Az akció érdekessége, hogy az önkéntesekből álló szervezet segítségével elindulhatott a rom feltárása, a feltárt részek konzerválása, illetve az omlásveszély miatt 2007 óta lezárt templomrész omladozó diadalívének rekonstrukciója.

A kiállításon bemutatják az „Épített örökség és fotográfia” című fotópályázat szakmai zsűrije által díjazott és kiállításra javasolt fényképeket. A Csatárlánc fotópályázatának célja az volt, hogy a pályázók dokumentálják és művészi látásmóddal is megmutassák a felújítás helyszínét, és általában véve is felhívják a figyelmet az épített örökség védelmére.

A Miskolc Megyei Jogú Város támogatásával megvalósult soproni tárlatot Karsai Gábor, a kolostor épület igazgatója méltatta, és Murvai Ervin fotográfus nyitotta meg.

Az anyag október 31-ig tekinthető meg Sopronbánfalván.

További részletek a Csatárlánc akciójáról itt olvashatók:

http://csatarlanc.com/oroksegunkert

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek