2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A civilek nyílt levele a Jobbiknak és a válasz

Címzett: Jobbik Magyarországért Mozgalom
Nyílt levél
Miskolc város alulírott civil szervezetei ezúton kérik a „Magyar Élet Menete az Avason” címet viselő felvonulás szervezőit, hogy tegyenek le szándékukról. A kiszámíthatatlan következményekkel, esetlegesen indulatok elszabadulásával járó felvonulás helyett keressék és találják meg az avasi közösség számára leghasznosabb megoldásokat.

Az elmúlt évek során ugyanis olyan közösségi kapcsolati rendszer alakult ki az Avason, amely alkalmas arra, hogy bármelyik párt által esetlegesen felmutatandó Avas városrészt érintő fejlesztési programot véleményezni tudjon, és hozzá tudjon járulni egy olyan komplex fejlesztési terv megvalósításához, mely az életminőség javítását, az információhiány csökkentését, az itt élő lakosok részvételének segítését, közösségi cselekvéseket és ezekre alkalmas közösségi tér kialakítását tűzi ki célul.

Az október 17-ére szervezett menetelés helyett a fenti témákról szóló érdemi párbeszédre várjuk a párt és bármely más párt képviselőinek javaslatát egyeztetésre és továbbgondolásra.

Miskolc, 2012. október 12.

Avasért Egyesület
BHSE
Dialóg Egyesület
Észak-Keleti Átjáró Egyesület
Gyerekkrízis  Alapítvány Kékvonal KomputerHáz fenntartója
Kétkeréken Gördülők Alapítványa
KKSK
Mások-Másképpen Alapítvány
RECIK Alapítvány
Szépmesterségek Alapítvány
Szikra Alapítvány
Vissza az életbe Egyesület
Zöld Kapcsolat Egyesület

————————————————————————————————————————————————————

Közlemény

A miskolci Jobbik az alábbi közleménnyel reagál a miskolci civilek azon kérésre, hogy ne tartsuk meg az avasi Magyar Élet Menetét:

Miskolci civil szervezetek arra kérik nyílt levelükben a Jobbikot, hogy ne rendezzük meg a Magyar Élet Menetét az Avason, ehelyett keressük meg a városrész szempontjából leghasznosabb megoldást, melyet szívesen véleményeznek is.

A miskolci Jobbik nem becsüli le a civilek által alkalmazott módszereket, azonban az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy azok elégtelenek az Avas problémáinak, és ezen belül az eszkalálódó cigánykérdés megoldásához. Hét évvel a fészekrakó probléma kibontakozása után, és nem sokkal a kanadai „menekültek” beköltözése előtt joggal várják el az állampolgárok, hogy határozott vészjelet küldjünk a kormánypártok felé: az emberek türelme elfogyott. A tisztességes avasiak normális életet akarnak, nem pedig újabb beköltözőket.

A civilek türelmet kérnek. Nincs türelem. Megoldási javaslatot várnak tőlünk, noha két év alatt számtalanszor elmondtuk már, mire van szüksége az Avasnak: a kisebbség antiszociális részének fejsimogatása helyett radikális közrendvédelmi intézkedésekre és a fészekrakók által bitorolt ingatlanok önkormányzati kisajátítására. Meg is kaptuk érte, hogy rasszisták vagyunk. Párbeszédet sürgetnek, de cigánybűnözésről hallani sem akarnak.

A civileknek hét évük volt arra, hogy az általuk említett kiterjedt kapcsolatrendszer segítségével megregulázzák a beilleszkedni képteleneket. Nem sikerült. További küzdelmükhöz erőt és kitartást kívánunk, egyben szeretettel várjuk őket október 17-én az Avasra, hogy a renitens kisebbséggel szemben velünk együtt ők is hitet tegyenek a törvénytisztelő többség mellett.

Üdvözlettel,

Jakab Péter
Jobbik B-A-Z megyei és miskolci alelnöke,
Miskolc MJV önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…