2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • A biztosított személyekről benyújtandó havi adó- és járulékbevallásról

A biztosított személyekről benyújtandó havi adó- és járulékbevallásról

A munkáltató, a kifizető ’08-as bevallás benyújtására kötelezett valamennyi biztosítottról. A kötelezettség akkor is fennáll, ha a biztosított személyek az adott hónapban adó-, illetve járulékköteles jövedelemben nem részesülnek.

A biztosított társas vállalkozókra nézve a társas vállalkozás is köteles havi rendszerességgel benyújtani a ’08-as járulékbevallást, illetve ezen biztosított személyeket a ’T1041-es nyomtatványon be kell jelenteni.

Az év elejétől alkalmazandó társadalombiztosítási szabályok alapján bővült a társas vállalkozók köre. Egyrészről társas vállalkozónak minősül a személyesen – nem munkaviszonyban és megbízás alapján – közreműködő tag. Másrészről társas vállalkozó az ügyvezetői feladatokat megbízási jogviszonyban ellátó személy, aki egyben tagja is a társaságnak, azonban tagként az előző rendelkezések alapján nem minősül társas vállalkozónak.

A jelenlegi szabályozás alapján erről a személyi körről is kell havi rendszerességgel járulékbevallást benyújtani.

A fenti rendelkezésekkel kapcsolatban bővebb tájékoztatás kérhető telefonon a NAV Általános Tájékoztató Contact Centerén (06-40/42-42-42) keresztül.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek