2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – Tengeri-tolvajok őrizetben – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – Tengeri-tolvajok őrizetben – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. október 1-jén is több esetben történt rendőri intézkedés.

Őrizetben a tolvajok és tiltott kéjelgők

Közel egy tucatnyian kerültek szabálysértési, illetve bűnügyi őrizetbe az elmúlt nap a megyében. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság a példának okáért tiltott kéjelgésért és lopás büntette miatt helyezett őrizetbe egy nőt, illetve egy férfit. Az edelényi és a tiszaújvárosi rendőrök falopás miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést. A Mezőkeresztesi Rendőrőrs járőrei pedig termény-tolvajokat értek tetten. Ez esetben egy szentistváni polgárőr tett bejelentést a rendőrségre a késő esti órákban, hogy egy helyi kukoricaföldön tolvajok „dolgoznak”. A helyszínre kiérkező rendőrök elfogták a két férfit, akik a tengerit már zsákokba pakolták. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást a két szentistváni férfival szemben. A Miskolci Rendőrkapitányság hasonló ügy miatt vett szabálysértési őrizetbe szintén két férfit, akik Sajólád közelében a 37-es számú főút melletti ültetvényről kíséreltek meg terményt lopni.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt hozott ideiglenes távoltartó határozatot az Encsi és a Szerencsi Rendőrkapitányság egy-egy esetben.


Közlekedési balesetek

Megyénk útjain három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, ebből egy halálos kimenetelű, míg kettő könnyű volt. Ezeken túlmenően két anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.  

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt a reggeli órákban Encsen. Egy autóbusz sofőrje kanyarodás közben nem biztosított elsőbbséget egy az úttesten áthaladó gyalogosnak, így a jármű elsodorta az idős asszonyt. A baleset következtében a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az eset körülményeit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja.

A két könnyebb sérülésekkel járó közlekedési baleset egyike Miskolcon történt a Tapolcai úton. Az itt haladó autó sofőrje nem biztosított elsőbbséget egy másik járműnek, aminek következtében összeütköztek. A másik Gelej és Mezőcsát közötti útszakaszon történt. Egy személygépkocsi vezetője nem jól választotta meg járműve sebességét, így a kanyarban kisodródott, majd az út menti árokban felborult. Az esteket a Miskolci, illetve a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Rendőrség kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebesség ellenőrzésre.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…