2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Végéhez közeledik a Dialóg Egyesület „Helyből Helyben” projektje!

Végéhez közeledik a Dialóg Egyesület „Helyből Helyben” projektje!

A Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület 2011-ben nyert 12 880 812 Ft összegű támogatást a „Helyből Helyben” KEOP-6.1.0/B/11-2011-0010 című projekt megvalósításához. A projekt fő célja volt, a fenntartható fejlődés alapjainak, a tudatos vásárlás, fogyasztás gyakorlati szempontjainak bemutatása, a társadalom figyelmének felhívása a komposztálás, és a hulladékcsökkentés fontosságára, lehetőségeire, valamint számos környezet-természetvédelmi problémára, azok okaira és veszélyeire, mint pl. klímaváltozás, vízszennyezés, levegőszennyezés.
A projekt megvalósítása során a megye több településén – Miskolcon 4 alkalommal, vidéken 13 alkalommal – találkozhattunk zöldsátras megjelenésekkel. A rendezvényeken részt vevőknek lehetősége volt különböző játékokat kipróbálni, totót, kérdőíveket tölteni, és képzett szakemberekkel beszélgetni a környezeti fenntarthatósági problémákról, megoldásukról és a tudatos fogyasztás, illetve vásárlás elősegítéséről. Két alkalommal került megszervezésre jó gyakorlatok látogatása Sajókazára a hulladékkezelőbe és Bükkaranyosra a hidrogénfaluba. 11 település iskoláiban tartottak iskolai előadásokat, ahol téma volt többek közt a reklámok hatása a fogyasztói szokások alakulására, a hulladékok keletkezése, kezelése és a megelőzés lehetőségei. Közösségfejlesztési műhelyeket hívtak össze 4 alkalommal a települések közti együttműködések erősítése, környezetvédelmi ismereteinek kibővítése és a helyi problémák megoldása céljából. 10 település 50 családjához jutottak el komposztládák, ők részt vettek egy általános háztartási hulladékfelmérésben is. Mindezek mellett önkéntesek képzésére is sor került, akik később a rendezvények lebonyolításában segítettek.

Az érdeklődők a programokon fontos információkhoz juthattak, valamint elsajátíthatták azt is, hogyan óvják környezetüket és teremtsenek fenntarthatóságot segítő életformát a saját mikrokörnyezetükbe.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…