2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Lezárt ügyek: Zsarolás gázriasztóval

Többek között gázriasztó fegyver bevetésével akartak pénzt és autót szerezni a sértettől azok a szikszói elkövetők, akiket a rendőrség 24 órán belül beazonosított és elfogott ez év februárjában.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy szikszói férfival és két társával szemben. A nyomozás eredményeként megállapítható hogy a három gyanúsított bement a sértett szikszói családi házába, majd fegyvert szegeztek neki. Az elkövetők egy állítólagos követelés ellentételezéseként arra akarták kényszeríteni a megfélemlített házigazdát, hogy adjon át nekik több százezer forintot és egy értékes személygépkocsit. Kis időt nyerve a sértett azonnal megtette a feljelentését, így a rendőrség gyors reagálásának eredményeként az elkövetőket 24 órán belül elfogták a nyomozók.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást lezárta és súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldte meg az iratokat a Miskolci Városi Ügyészségnek.

A napokban gyanúsítottak közül a már korábban több alkalommal büntetett szikszói férfit a rendőrség előterjesztése alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, míg élettársa és fiatalkorú tettestársa szabadlábon védekezhet.

A jelenleg is személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés hatálya alatt álló elkövetőt már érintheti a Büntető Törvénykönyvnek az úgynevezett „három csapás-ként” ismerté vált módosítása. Ennek alapján ugyanis szigorúbb büntetés vár többek között a visszaesőkre és a súlyos erőszakos bűncselekmények elkövetőire is.

B-A-Z. MRFK – Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek