2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Zöld Nyíl – újabb ütemébe lépett a villamos megállóhelyek építése

A közösségi közlekedés-fejlesztés részeként a villamos megállóhelyek építése is újabb ütemébe lép Miskolcon.
A következő hétvégeken a Thököly utca és Károly utca között a peronok egyedi hátfalelemeinek beépítését végzi a kivitelező. Az elemek beemelésének idejére, két-három óra időtartamra a forgalmat a villamospályára terelik. A következő hétvégeken összesen 4 megálló-párt érintve dolgoznak, ezen a hétvégén a Gyula és a Károly utcai megállók kerülnek sorra. A kivitelező a város kérésére hétvégenként végzi ezeket a munkákat, hiszen ilyenkor kisebb a forgalom, így várhatóan nem okoz majd fennakadást a munkavégzés.

Folytatódik a villamos megállóhelyek 0,4kV-os villamos- és optikai hálózatának kiépítése is. Ezeknek a munkáknak az elvégzéséhez nincs szükség forgalomterelésre, az utasforgalmat is csak kis mértékben akadályozza. A kábelek befűzéséhez megbontják a peronburkolatot, amit a befűzés után azonnal helyreállítanak, majd kihelyezik a lámpatesteket és menetrend tartó vitrineket. Ezzel párhuzamosan lebontásra kerülnek az ideiglenes megállóhelyoszlopok.

A kivitelező este 8 és hajnali 3 óra között a villamospálya teljes szakaszán garanciális javításokat is végez a csapadékvíz-elvezető folyókákon, Felső-Majláth irányából haladva a Tiszai pu. felé. Ezek a munkálatok időnként zajhatással járnak, ehhez kérjük a környéken élők türelmét, megértését.

A munkálatok várhatóan idén, még az ősz folyamán befejeződnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek