2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Állítsák le Orbán levelének terjesztését!

Ezt követelik a szocialisták. Szerintük az abban foglaltak hazugságok, amelyeket közpénzből terjeszt a Fidesz.
Az Orbán Viktor által jegyzett Munkahelyvédelmi akció 2012 levél terjesztésének azonnali felfüggesztését sürgeti, követeli az MSZP – mondta Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke miskolci sajtótájékoztatóján kedden.

A szocialista politikus úgy fogalmazott: Orbán Viktor és a Fidesz 2010-ben egymillió új munkahely teremtésével kampányolt, most viszont a meglévő álláshelyek megvédéséről levelezget, az adófizetők több száz millió forintját felhasználva erre.

Vajon szabad-e úgy hazudni, hogy azt a mások által befizetett adóforintokkal teszi meg akárki, ebben az esetben Orbán Viktor? Nem bűncselekmény ez? Nem kellene ezt kivizsgálni? – kérdezte. Kijelentette, az „iromány” valótlanságokat tartalmaz, a munkahelyvédelmi tervről szóló levélben fogalmazottak nem igazak.

A Fidesz az ígéreteiből semmit nem váltott be, „nincs egymillió munkahely, nincs mértékadó gazdasági növekedés, sőt recesszió van, nincs radikális adócsökkentés, illetve csak azoknak, akik tehetősek” – tette hozzá Gúr Nándor.

Kovács Tibor, az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának MSZP-s alelnöke a sajtótájékoztatón a párt nevében követelte, hogy „azonnal függesszék fel ennek az orbáni hazugságlevélnek a terjesztését”. Ebben a levélben nagyon sok megalapozatlan, a tényekkel szembemenő, félrevezető információ, valótlanságok tömege van – tette hozzá.

Hangsúlyozta: hiába beszél például arról a kormányzat, hogy befagyasztotta a közüzemi díjakat, a legfrissebb statisztikák szerint az Orbán-kormány regnálása óta megháromszorozódott a díjhátralékosok száma.

Az sem igaz, hogy Magyarország gazdasága ma jobban teljesít, mint számos EU-tagország gazdasága. Az igazság az, hogy az ország recesszióban van, a gazdasági visszaesés mértékében csak Portugália és Görögország előz meg bennünket.

 

Írta: MTI/ÉszakOnline

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek