2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Átadták az Év Szülészete 2012 díjakat-Kazincbarcika lett az első

Átadták az Év Szülészete 2012 díjakat-Kazincbarcika lett az első

Átadták a közönségszavazással odaítélt, Év Szülészete 2012 díjakat csütörtökön Budapesten, az összesített verseny nyertese a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának (DE OEC) Kazincbarcikai Kórháza lett.
Szülőszobai ellátás kategóriában a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, gyermekágyi- és újszülött ellátás kategóriában a DE OEC Kazincbarcika Kórház, felszereltség és környezet kategóriában a Karcagi Városi Önkormányzat Kátai Gábor Kórház-Rendelőintézet lett a győztes – közölte a szervező csütörtökön az MTI-vel.

A díj sorsáról maguk a szülők dönthettek, akik a három hónapig tartó internetes szavazáson több kategóriában értékelhették a magyarországi szülészeti intézményeket.

A babaszoba.hu által alapított díj célja, hogy országszerte újra beszédtéma legyen a szülés és a születés helyzete, az ezt segítők munkája és megbecsülése.

Jelenleg 150 különféle intézményi és tulajdonosi hátterű szülészet működik az országban, de csak tizedüknek, 16 osztálynak van bababarát minősítése. Ezek a kórházak teljesítik az ENSZ gyermekvédelmi szervezetének (UNICEF) tízpontos kritériumrendszerét, amelynek célja a babák egészségének védelme, az erősebb baba-mama kötődés kialakítása.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek