2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kapcsaolatépítés a kórházak között

A Beregszász Központi Járási Kórház igazgatója dr. Males Iván Vologyimirovics és munkatársa, a S.A.R.A. (Sharing America’s Resources Abroad) Alapítvány főigazgatója  Szilágyi István és igazgató-helyettese Pándy-Szekeres Dávid, valamint  a Kőszikla Alapítvány  kuratóriumának vezetője Győri József  2012. augusztus 24-én meglátogatta kórházunkat.

A látogatás legfőbb célja a kapcsolatbővítésen túl, hogy a S.A.R.A Alapítvány és a Kőszikla Alapítvány által támogatottan megvalósuljon a Beregszász Központi Járási Kórház  és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház mind teljesebb körű együttműködése. Egymásnak nyújtsanak segítséget a gyógyító, az oktatási és a tudományos életük területén, szolgálva ezáltal a kárpátaljai betegek magasabb színvonalú orvosi ellátását, gyógyítását.

Az Együttműködési Megállapodás alapján, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház , – amely Magyarország második legnagyobb egészségügyi intézménye –  1-3 hetes továbbképzésre fogadja a beregszászi kórház orvosait és szükség esetén – konzultációs célból – szakorvosokat küld a beregszászi kórházba. A személyzet szállását, étkezését  a fogadó kórház biztosítja, az útiköltséget pedig  a  S.A.R.A. Alapítvány fedezi.

A két kórház a szakmai kapcsolatokon kívül – a határokon átívelő együttműködés támogatásaként – közös uniós pályázatok, projektek révén elnyerhető forrásokkal is segítséget kíván nyújtani a Kárpátalján nem kezelhető betegek miskolci kezelésének és a kezelések feltételeinek biztosítására és elősegítésére.

A kárpátaljai betegek miskolci kezelését a Kőszikla Alapítvány is támogatja. A debreceni székhelyű Kőszikla Alapítvány több mint tizenöt éve szervezi és támogatja a határon túli
– ma már elsősorban kárpátaljai – súlyos betegek magyarországi gyógykezelését. A betegek elszállásolása, kórházi ellátásuk megszervezése és a kezelési költségek biztosítása mellett az alapítvány fontosnak tartja a magyarországi és határon túli orvosok közötti személyes és szakmai kapcsolattartást.

A  Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház  a jövőben  más kárpátaljai kórházakra is tervezi kiterjesztené az együttműködést.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek