2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kik is éltek vissza a Fészekrakó-programmal?

A köznyelvben Fészekrakó-programként megismert lakáshoz jutási elképzelések 2005-ben körvonalazódtak. A program nyomán bár több mint százezer érdeklődőt regisztráltak, 30 ezer család került abba a helyzetbe, hogy állami kezességvállalás mellett lakást tudjanak vásárolni. Ez a 30 ezer család immár saját lakásban élhet, azonban ettől élesen el kell választanunk a bűnözök maffiamódszereit, amelyben okirat-hamisítással és csalással Miskolc városában több száz lakást szereztek meg arra érdemtelenek.
A bűncselekmények miatt a Miskolci Szocialisták büntetőfeljelentést tettek, mely alapján az ügyészség megnevezte a felelősöket és vádat emelt ellenük. A bírósági eljárásokban több száz embert gyanúsítanak bűncselekmény elkövetésével.

A csalássorozat orvoslására egyedüli út, ha az önkormányzat árveréseken megvásárolja a bűnözők által megszerzett lakásokat úgy, ahogy ez a folyamat Káli Sándor polgármestersége idején megkezdődött. Az önkormányzat akkor százmilliós tőkével lakásalapot hozott létre és árverésen jó néhány lakást megvásárolt, amit a rendőrségnek ajánlott fel.

Kriza Ákos minden ígérete ellenére ezt a programot nem folytatta. 2010 szeptemberében kijelentette:
•    „A Fészekrakó-botrány során, csalárd módon lakáshoz jutók esetében soron kívül intézkedni kell, törekedni az eredeti állapot helyreállítására, vagy a lakások önkormányzati tulajdonba vételére.” (Fontos nekünk 3)
•    Kérdés: „Milyen jövő évet vár illetve ígér a miskolciaknak?” Kriza Ákos: „Nagy kérdés a Fészekrakó-ügy lezárása, de már körvonalazódnak a megoldás elemei.” (2010. december 24. MiNap)
•    „A Fészekrakó-ügyről és annak lehetőséges megoldásairól beszélt Molnár Attila a Fidesz miskolci elnöke és Molnár Péter a KDNP városi elnöke önkormányzati képviselő közös sajtótájékoztatóján. A párt tervei szerint alacsonyabb komfortfokozatú lakásokat biztosítanának a fészekrakóknak, olyan, a MIK Zrt. tulajdonában álló ingatlanokban, melyekért többszöri pályáztatás útján sem jelentkezett senki.” (2011. augusztus 6. MiNap)

A fenti kijelentések ellenére az elmúlt két évben semmilyen érdemi intézkedést nem tett a Kriza Ákos által irányított városvezetés annak ellenére, hogy évek óta azt hazudják, hogy tudják a megoldást. A Fidesz-KDNP mai sajtótájékoztatója is csak a hazugságok sokszoros ismétlését szolgálta pitiáner politikai haszonszerzés érdekében.

Zavaruk, idegességük érthető, hiszen másfél év múlva országgyűlési képviselőválasztások lesznek, és az elmúlt időszakban ígéretek ellenére egyetlen lakást sem szereztek meg a bűnöző fészekrakóktól.

Felszólítjuk a városvezetést, hogy a sárdobálás helyett dolgozzanak és cselekedjenek ígéreteik szerint!

Továbbra is várjuk a városvezetés magyarázatát, hogy a Fészekrakó-büntetőeljárás elsőrendű vádlottja miért hord Fideszes kitűzőt és mit keresett Orbán Viktor zártkörű ITC székházban megtartott rendezvényen.

Földesi Norbert
frakcióvezető

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek