2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Nyáron is zajlik a drogprobléma kezelés

A Drogmentes Magyarországért Maraton nyáron sem pihen. A maraton tagjai hétről hétre folytatják drogfelvilágosító tevékenységeiket a fiatalok körében, hogy megfékezzék a drogprobléma súlyosbodását.

Az ESPAD (Kábítószer és Kábítószer-függőség Európai Megfigyelőközpontja) 2011. évi felmérései szerint Magyarországon a marihuána fogyasztás a 2007-es év óta 19%-kal nőt, míg az inhalánsok használata 10%-kal. A kábítószer fogyasztás terén javulás sajnos 2007 óta nem történt, épp ellenkezőleg, emiatt fontos, hogy kiemelt hangsúlyt fektessünk a probléma megoldására.

A drogprobléma kezelésnek legjobb módja a megelőzés. Ehhez pedig megfelelő felvilágosító anyagok kellenek – olvasható a Drogmentes Maraton oldalán, és szerencsére rendelkeznek is ezekkel az eszközökkel. Az önkéntesek által széles körben osztogatott 13-féle füzet a leggyakrabban használt drogok veszélyeit mutatja be, ezért is olvasható a kiadványokon Az igazság a drogokról felírat.

Ezeket a füzeteket nemcsak a 42 napos Drogmentes Magyarországért Maraton során osztják, hanem egész évben folyamatosan a különböző programokon és rendezvényeken. Az utóbbi két hétben többek között a Soproni partikon, Siófokon a strandon, Szeged utcáin helyi önkéntesek segítségével, vagy éppen az Augusztus 20-i tűzijáték alkalmából a Fővám téren és környékén is osztották azokat.

A drogprobléma kezelése sokunknak érdeke, hiszen ahogy L. Ron Hubbard humanitárius is megfogalmazta: „A drogok megfosztanak azoktól az érzésektől és örömöktől, amelyek az élet egyetlen értelmét adják!” Éppen ezért a drogellenes mozgalom immáron 11. éve dolgozik egy drogmentes Magyarország megteremtésén. Nem véletlen tehát, hogy e neme cél érdekében már olyan ismert személyek is támogatják a Drogmentes Maratont, mint Katus Attila, Dr. Komáromi István, Nick Árpád, Sipos Péter, Madaras Ádám, Mága Zoltán vagy Erdei Zsolt.  

További információ: www.drogmentes.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…