2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Folytatódik az Ádám Jenő Tagiskola energetikai felújítása

Az Európai Unió és a Magyar Állam által közel 100 millió forinttal támogatott projekt még múlt év tavaszán kezdődött el.

A komplex energetikai korszerűsítés során olyan felújítások valósulnak meg az oktatási intézményben, melyek hosszú évekre, évtizedekre garantálják a korszerűbb és hatékonyabb energia felhasználást.
A beruházás kapcsán sor került a nyílászárók teljes körű cseréjére, a komplex homlokzati és lábazati hőszigetelésre, illetve a fűtési rendszer szabályozhatóvá tétele is szerepelt a felújításban. Ez utóbbit termosztatikus radiátorszelepek beépítésével valósították meg.
A lapostető hőszigetelését és korszerűsítését is tartalmazza a projekt, ennek kapcsán az épület aulájában és tornatermében négy-négy tartópillér beépítése vált szükségessé. Jelenleg ezek a munkálatok folynak, melyeket követően a tetőszerkezet is elnyeri végső formáját.
A munkálatok a tanévkezdést és az oktatást nem befolyásolják.
A több évtizedes iskolaépületen ilyen jellegű beruházás megépítése óta nem volt, így mind az intézmény külső megjelenését illetően, mind az energia felhasználás hatékonyságát tekintve komoly mérföldkő a beruházás.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek