2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Mágnes nap az IFI házban

A Miskolc Mágnes önkéntes csoport 3 éve tevékenykedik a Miskolci Kulturális Központ Ifjúsági Házban a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (www.i-dia.org) és az Ifjúsági Ház (www.ifhazmiskolc.hu) szakmai támogatásával.
2012. augusztus 31.
A csoport tagjai középiskolás és egyetemista fiatalok, akik önkéntes programokat szerveznek. A fiatalok folyamatosan látogatnak fogyatékkal élő kisgyermekeket, akiknek játszóházat szerveznek és ünnepeken kisebb ajándékokkal kedveskednek.

Táncos flashmob produkciójukkal különböző miskolci kulturális rendezvényeken alkalmával (Kocsonyafesztivál, Miskolc Város Napja stb.) és néhányszor csak úgy a „jókedv” miatt örvendeztetik meg Miskolc város lakóit.

2011-ben Ének Tehetségkutató verseny szervezéséhez kérték az Ifjúsági Ház vezetésének segítségét.

A verseny sikeresen lezajlott, több mint 60 fiatal jelentkezett és 3 fordulón át versenyeztek, míg a december 5-én megtartott döntőn megszületett a szakmai zsűri által meghozott végeredmény és egy gála műsorral együtt ünnepelhették a győzteseket.

A fiatalok a verseny nyerteseinek díjazásához miskolci szponzoroktól szereztek felajánlásokat.

A Miskolcon működő Csatárlánc tagjait segítve és velük együttműködve a Mágnes csoport tagjai is szeretnék segíteni a szentléleki Pálos kolostorrom állagmegóvását.

Jelenleg a csoport tanszergyűjtési akciót szervez hátrányos helyzetben lévő gyermekeknek. A Miskolci Családsegítő Szolgálat munkatársai vállalták, hogy eljuttatják a gyűjtésből származó tanszereket a rászoruló családoknak.

(Mágnes Napon az Ifjúsági Házban elhelyezett gyűjtő dobozban helyezhetik el az akció iránt érdeklődők felajánlásaikat.)


MÁGNES NAP

2012. augusztus 31-én, 14 órától az önkéntesek a kisgyermekes családokat várják az Ifiház udvarára, ahol a kicsiknek különböző képességfejlesztő játékokkal szeretnének kedveskedni.

15 órától gólyalábasok előadását élvezhetik a kisgyermekek.

17 órától a fiatalok az általuk elkészített kisfilmekkel elevenítik fel az elmúlt évek eseményeit.

18 órától a csoport által 2011-ben szervezett Mágnes Ének Tehetségkutató Verseny résztvevőinek műsora következik.

Énekel: Cseh Adrienn, Pap Tina, Nyíri István, Harsányi Beatrix, Hankó Kinga, Tóth Gergő, Kozaróczy Martina, Stefán Ádám

A Mágnes Csoport elnyerte az Önkéntes Fiatalok Napjára bejelentkezett önkéntes csoportok közül a 2012. év legkreatívabb programért járó elismerést, amelyet a Galambos Rita, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány fejlesztési és stratégiai igazgatója és Juszt Anita programvezető, a KÖZÖD! Önkéntes Fiatalok Napja koordinátora itt adja át a csoport tagjainak.

A Nap zárásaként 19 órától a Mágnes Tehetségkutató verseny résztvevője Bodroghy-Szabó Dénes (Dwoja) rappel, majd a Klusters zenekar koncertje zárja a nap programját.

A programon a részvétel ingyenes, a szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek