2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Hódmezővásárhely a második Esztergom

A hódmezővásárhelyi polgármester-választás kampányát a fideszes suttogó propaganda újabb mélységbe taszította. A lázári gépezet szócsövei szerint amennyiben a jövőben a város nem lesz fideszes vezetésű, csak csőd és káosz várhat rá, azaz Esztergom sorsára fog jutni.
Ironikus és szánalmas ez a próbálkozás, hiszen az Állami Számvevőszék legutóbbi vizsgálatának megállapítása szerint Hódmezővásárhelynek – tehát Lázár János polgármesternek – már régen csődöt kellett volna jelentenie. Vagyis a fenyegetés tulajdonképpen maga a valóság: Hódmezővásárhely az orbáni kétharmad kegyelméből működik.

Az ÁSZ-vizsgálat eredménye összegezve: szakmaiatlanság, katasztrofális pénzügyi helyzet és törvénytelenségek sora. 2010. december 31-én a 60 napon túl lejárt szállítói tartozásállomány 702 millió forint volt, amelyből 575 millió forint 90 napon túl lejárt szállítói tartozás volt. Ennek alapján „a polgármesternek a 60 napon túl lejárt szállítói tartozások esetében az esedékességet követő 90. nap után az adósságrendezési eljárást kezdeményeznie kellett volna”. Továbbá az önkormányzat devizaműveleteket is végzett (azaz tőzsdézett), amelynek okán jelentős árfolyamveszteséget is elszámoltak. Tizenkét darab korlátozottan forgalomképes ingatlanon járultak hozzá jelzálogjog alapításához és bejegyzéséhez kötvény, illetve hitel biztosítékaként. A közgyűlés törvénytelenül adott felhatalmazást 2 milliárd forint éven túli hitel felvételére.

Kijelenthető tehát: Lázár János éppen a süllyedő hajót igyekszik elhagyni, hogy aztán a veszély várva várt elmúltával mint lehetséges megmentő bukkanhasson fel ismét a fedélzeten.

Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek