2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Az iskolakezdési támogatásról

A munkáltató munkavállalójának béren kívüli juttatásként, gyermekenként legfeljebb 27.900 forint iskolakezdési támogatást adhat a közoktatásban részt vevő gyermekre, tanulóra tekintettel. A juttatásban a családi pótlékra jogosult szülő, gyám és a vele közös háztartásban élő házastárs is részesülhet. A 16 százalékos személyi jövedelemadót és a 10 százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulást a munkáltatónak kell megfizetnie, más közteher sem a juttatót, sem pedig a magánszemélyt nem terheli.

Iskolakezdési támogatásnak a tanév első napját megelőző és az azt követő 60 napon belül – tankönyv, taneszköz, ruházat formájában – adott juttatás minősül, mely történhet a munkáltató nevére szóló számla megtérítésével, illetve utalvány formájában is.

A juttatás adózásával kapcsolatban bővebb tájékoztatás kérhető telefonon a NAV Általános Tájékoztató Contact Centerén (06-40/42-42-42) keresztül.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…