2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A miskolci villamos típusengedélyének ünnepélyes átadása

A „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” – Európai Uniós támogatással és a Kohéziós Alap társfinanszírozásával megvalósuló – nagyprojekt IV. járműtenderét lezáró szerződést 2012. február 15-én írták alá a felek. Ennek keretében gyártja le a Ganz-Skoda Közlekedési Zrt. Miskolc számára a 31 darab új villamost.

A szerződéskötést követően a Ganz-Skoda Közlekedési Zrt. 2012. április 14-én, az MVK Zrt. ellenjegyzésével nyújtotta be az előzetes típusengedély kérelmet a Nemzeti Közlekedési Hatóságnak. A Hatóságnak a jogszabályi előírások alapján 180 nap alatt kell elbírálnia a dokumentációt.

2012. augusztus 22-én egy újabb mérföldkőhöz érkezett a villamos beszerzés nagyprojektje, hiszen Pilzenben megtörtént a típusengedély átadása. A járművek hivatalos típusa: 26THU3. Ezt követően megkezdődhet a miskolci villamosok gyártása. Az első két villamos 2014. februárjában érkezik városunkba.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…