2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Intézkedések a hőségriadó miatt

A hőségriadó idején Miskolc Polgármesteri Hivatala és a Miskolc Holding Zrt. tagvállalatai a lakosság védelme érdekében az alábbi intézkedésekkel enyhítik a hőséget:

A locsolóautók locsolják az aszfaltot augusztus 6-án és 7-én az alábbi útvonalakon:

forduló: Városház tér-Hunyadi u.-Győri kapu-Andrássy u-Újgyőri főtér -Árpád u.

II. forduló: Városház tér-Szeles u.-Corvin u.-Csabai kapu-Szentgyörgy u.

Ezt az utat naponta háromszor teszik meg a locsolóautók.

A MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. ma és holnap is (augusztus 6-án és 7-én) ivóvizet oszt a város több, frekventált, nagy forgalmú pontján, így a belvárosban a Centrum Áruház előtt, az Erzsébet téren, illetve az Újgyőri főtéren, 10 és 16 óra között.

Ivókutak a következő helyszíneken találhatók: Városház tér (Spaten előtt), Centrum Áruház előtti tér (nyomógombos kút), Szinva-terasz, Hajós – Pattantyús játszótér, Jézus kútja (forrásvíz), Martinkertváros református templom előtti tér, LÁÉV kisvasút Lillafüred ivókút, Csanyik-völgy, Majális park, Hejő liget, miskolctapolcai autóbusz végállomás, Lillafüred buszvégállomás, Lillafüred autóparkoló, Tapolcai Park, Kőrösi Csoma Sándor ivókút, Árpád utca – Kuruc utca játszótér és a Népkertben.

A városban az összes szökőkút működik a hőségriadó ideje alatt 11.00- 21.00 óra között.

Az MVK Zrt. a villamossínek hőmérsékletét a nyári időszakban folyamatosan ellenőrzi, és 55 fokos sínhőmérséklet felett locsolással hűtik a síneket. A mérés lézeres hőmérővel történik, szükség esetén fokozott pályafelügyelet keretében, napközben 2 óránként. Az MVK Zrt. Neoplan autóbuszain a klímaberendezések 24 C fok felett bekapcsolnak a klimatizált buszokon.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…