2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Folytatódhat a roma szociális földprogram

Rendkívüli ülést tartott pénteken a barcikai képviselő-testület.

A 10 fős grémium egyebek mellett tárgyalt arról is, hogy a kazincbarcikai Roma Nemzetiségi Önkormányzat milyen programot kíván a jövőben megvalósítani.
Nagy Elemér elnök a napirendi pont kapcsán elmondta: a nemzetiségi önkormányzat korábban már kapott egy földterületet ingyenes használatba a testülettől 2012. szeptember 30-ig. Itt 20 fő bevonásával sikeresen zajlott le a szociális földmunka program, s most egy újabb pályázatot szeretnének megvalósítani, amihez a terület további bérbeadása vált szükségessé.
Ez konkrétan azt jelenti, hogy 30 fő számára tudnak folyamatosan munkát és biztos megélhetést biztosítani egy mini-állattenyésztő gazdaságban.
Nagy Elemér hozzátette: a tervek szerint a gazdaság önfenntartó lesz, s kukoricatermesztés is kapcsolódik hozzá. Távolabbi elképzeléseik között szociális boltok üzemeltetése is kapcsolódik majd a projekthez, mindamellett, hogy a közétkeztetésbe is besegít a pályázati kiírásnak megfelelően.
A testület számos kérdést és véleményt fogalmazott meg a kezdeményezés kapcsán, s bízik benne, hogy a Roma Nemzetiségi Önkormányzat pályázata sikeres lesz. Az elméleti tervezés mellett a megvalósítás folyamatának indulásakor újra terítékre kerül majd a téma, addig viszont a testület a szóban forgó földterületet – mely külterületen, a Pincesor felett fekszik -, 2014. szeptember 30-ig térítésmentesen a kisebbségi önkormányzat használata adta.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…